Oblečky a boty pro psy nejsou jen módním trendem. Víte, jaké psy byste v mrazech bez kabátu ven hnát rozhodně neměli?

Dívka drží v náručí psa v zimním oblečku Canva

Ať už si ve psích oblečcích libujete, anebo jste jejich zarytým odpůrcem, jedno je jisté – ne každý pes si v zimě vystačí jen se svou vlastní srstí, a proto je nutné některé pejsky v chladném počasí pořádně obléct. Víte, které byste rozhodně neměli nechat v zimě při procházkách bez oblečení?

Přečtěte si také

Oblíbený zákusek našich babiček: Řezy muzikál vás dostanou božskou chutí

Někteří psi snáší zimu hůře než jiní

Přestože všichni psi, vyjma naháčů, srstí disponují, někteří z nich prožívají zimu intenzivněji než jiní. Na zimu jsou přirozeně choulostivější krátkosrstí psi jako například chrti či ohaři, vzrůstem malí psi, štěňata, staří a nemocní psi. Kromě toho, že by měli v zimě nosit teplé oblečení, neměli by ani trávit příliš mnoho času venku.

Pokud venku mrzne až praští, ani zdraví a mladí psi se silnější srstí by se tam neměli zdržovat dlouhou dobu. V některých případech mohou dokonce i taková zimní plemena jako huskyové či malamuti pociťovat chlad, pokud nejsou na zimu přivyklí. Jestliže ale zvyklí jsou, huskyové na Aljašce či v Kanadě spí venku klidně i při méně jak -17 °C.

Pokud tedy na svém psovi pozorujete, že se venku třese, umožněte mu se co nejdříve schovat domů nebo do přístřešku, kde se bude moci zahřát.

Trpasličí pinč v teplém vánočním oblečení Vladimir Konstantinov / Shutterstock.com
Po návratu domů jim dopřejte něco dobrého

Psích oblečků je v obchodech velký výběr

V obchodech je nabídka psích oblečků široká. Do krásně teplého oblečení tak v zimě můžete odít nejen malého zimomřivého pejska, ale také velké psy, kteří jsou na zimu choulostiví. Některé psí oblečení vypadá sportovně, jiné dokonce elegantně. V obchodech s chovatelskými potřebami si tedy dozajista vybere každý starostlivý páníček.

Nezapomeňte si však pejska před samotnou koupí přeměřit, aby se v oblečení cítil pohodlně a neomezovalo ho v pohybu.

Vsepropejska.cz

3 tipy, kde koupit super psí oblečení

  1. Velmi praktické jsou například psí kabáty Trixie Paris, které mají bytelné zapínání přes záda. Tyto kabáty jsou totiž vhodné nejen na zimu, nýbrž také na jaro či podzim. Neprofouknou, nepromoknou, a mají dokonce flanelovou podšívku, která se dá odejmout. Prodávají se v různých velikostech a v e-shopu Superzoo je seženete za cenu v rozmezí 369 Kč až 699 Kč v závislosti na velikosti psa.
  2. Zimní oblečky značky Huhubamboo se dají sehnat v obchodech Pet Center. Tyto kabáty mají odepínatelnou kapuci, jsou vyrobeny ze softshellu a zevnitř jsou prošité fleecem, takže jsou krásně teplé. Ceny za tyto kabáty se pohybují v rozmezí 659 Kč až 999 Kč, i zde záleží na velikosti.
  3. Hezké a teplé psí vesty značky ZOOFARI s vatovanou podšívkou prodávají také v Lidlu, kde mají velikosti S až L ve třech barevných provedeních – červené, béžové a tmavě modré. Cenově oblečky vychází velice výhodně a bez ohledu na velikost zboží se prodávají za 199 Kč.

Kromě teplého oblečení na zimu můžete obléct svého psího miláčka také do takových módních záležitostí, jako jsou svetry nebo mikiny s kapucí.

A co psí boty?

Je-li váš pejsek třasořitka, nebylo by od věci doplnit zimní kabátek také o psí boty. Psí boty v kombinaci s oblečkem totiž dovedou psa od prochladnutí uchránit ještě účinněji.

Psí boty se vyrábí z různých materiálů, například ze softshellu, kordury (batohovina) či kůže. Ovšem kromě toho, že si psi musí na botičky nejdříve zvyknout a často je nosit odmítají, mají ještě jednu nevýhodu – docela rychle se zničí. Boty koupíte například v Superzoo, a to od značky Trixie.