Recept na křupavé topinky s hříbky

Nasbírali jste plný košík žampionů nebo hříbků a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás superrychlý a křupavý recept, který se bude hodit třeba na večeři. Kromě hub potřebujete jen pár ingrediencí, které určitě máte doma, a za deset minut už můžete hodovat.

Přečtěte si také

Jak dostat do těla vitamín D? Pátrejte po kvalitním zdroji. Nejdřív si ale zjistěte, zda už ho nemáte dostatek

Pokud nejste nadšenými sběrači hub, ovšem rádi si na nich pochutnáte, žampiony pořídíte v obchodech po celý rok za pár korun. Výhodou tohoto receptu také je, že na topinky můžete použít i starší chléb. Jestli vám tedy doma zrovna nějaký zbyl, nemusíte ho hned vyhazovat. Zužitkujte ho v tomto receptu.

Co budete potřebovat?

Postup přípravy:

  1. Rozpalte část oleje na pánvičce. Houby nakrájejte na plátky a dejte je smažit.
  2. Přidejte k nim kostičku másla, nakrájenou cibuli a česnek. Osolte, opepřete a přihoďte tymián a kmín.
  3. Restujte na mírném plameni, dokud houby nezezlátnou. Nakonec posypte čerstvou pažitkou, vyndejte směs z pánve a odložte stranou.
  4. Na pánvičce rozpalte nový olej a opečte plátky chleba z obou stran. Pokud je na vás varianta s olejem příliš těžká, můžete chléb opéct i na sucho.
  5. Opražené topinky položte na talířek a přidejte usmažené houby.

Hotovo! Snadná večeře či svačina, kterou zvládne připravit i méně šikovný kuchař, je na stole. Tak dobrou chuť!