Nasbírali jste plný košík žampionů nebo hříbků a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás superrychlý a křupavý recept, který se bude hodit třeba na večeři. Kromě hub potřebujete jen pár ingrediencí, které určitě máte doma, a za deset minut už můžete hodovat.
Pokud nejste nadšenými sběrači hub, ovšem rádi si na nich pochutnáte, žampiony pořídíte v obchodech po celý rok za pár korun. Výhodou tohoto receptu také je, že na topinky můžete použít i starší chléb. Jestli vám tedy doma zrovna nějaký zbyl, nemusíte ho hned vyhazovat. Zužitkujte ho v tomto receptu.
Co budete potřebovat?
- 500 g hřibů nebo žampionů
- 4 plátky chleba
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- 3 lžíce oleje
- 1 a půl lžíce másla
- 2 lžíce pažitky
- 2 lžíce čerstvého tymiánu
- 1 lžičku kmínu
- sůl a pepř
Nasbírejte si levné žampiony z obchodu
Postup přípravy:
- Rozpalte část oleje na pánvičce. Houby nakrájejte na plátky a dejte je smažit.
- Přidejte k nim kostičku másla, nakrájenou cibuli a česnek. Osolte, opepřete a přihoďte tymián a kmín.
- Restujte na mírném plameni, dokud houby nezezlátnou. Nakonec posypte čerstvou pažitkou, vyndejte směs z pánve a odložte stranou.
- Na pánvičce rozpalte nový olej a opečte plátky chleba z obou stran. Pokud je na vás varianta s olejem příliš těžká, můžete chléb opéct i na sucho.
- Opražené topinky položte na talířek a přidejte usmažené houby.
Hotovo! Snadná večeře či svačina, kterou zvládne připravit i méně šikovný kuchař, je na stole. Tak dobrou chuť!