Luxusní recept na křupavé topinky s hříbky

Nasbírali jste plný košík žampionů nebo hříbků a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás superrychlý a křupavý recept, který se bude hodit třeba na večeři. Kromě hub potřebujete jen pár ingrediencí, které určitě máte doma, a za deset minut už můžete hodovat.

Přečtěte si také

Návod, jak uplést velikonoční pomlázku. Postup, jak na to
Návod, jak uplést velikonoční pomlázku. Postup, jak na to

Pokud nejste nadšenými sběrači hub, ovšem rádi si na nich pochutnáte, žampiony pořídíte v obchodech po celý rok za pár korun. Výhodou tohoto receptu také je, že na topinky můžete použít i starší chléb. Jestli vám tedy doma zrovna nějaký zbyl, nemusíte ho hned vyhazovat. Zužitkujte ho v tomto receptu.

Co budete potřebovat?

  • 500 g hřibů nebo žampionů
  • 4 plátky chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce oleje
  • 1 a půl lžíce másla
  • 2 lžíce pažitky
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžičku kmínu
  • sůl a pepř
Nasbírejte si levné žampiony z obchodu

Postup přípravy:

  1. Rozpalte část oleje na pánvičce. Houby nakrájejte na plátky a dejte je smažit.
  2. Přidejte k nim kostičku másla, nakrájenou cibuli a česnek. Osolte, opepřete a přihoďte tymián a kmín.
  3. Restujte na mírném plameni, dokud houby nezezlátnou. Nakonec posypte čerstvou pažitkou, vyndejte směs z pánve a odložte stranou.
  4. Na pánvičce rozpalte nový olej a opečte plátky chleba z obou stran. Pokud je na vás varianta s olejem příliš těžká, můžete chléb opéct i na sucho.
  5. Opražené topinky položte na talířek a přidejte usmažené houby.

Hotovo! Snadná večeře či svačina, kterou zvládne připravit i méně šikovný kuchař, je na stole. Tak dobrou chuť!