Otevírací doba o státních svátcích 5. a 6. července 2021. Bude mít otevřeno Lidl, Kaufland nebo Obi?

Otevírací doba o státních svátcích 5. a 6. července 2021. Bude mít otevřeno Lidl, Kaufland nebo Obi? Canva

Letní prázdniny začaly a hned zkraje nás čekají v pondělí a úterý dva státní svátky. V článku se dozvíte, jak během nich budou otevřeny prodejny Lidl, Billa, Tesco nebo Penny Market a další. Asi nejvíce jsou zmatení zákazníci, kteří chodí nakupovat do prodejen Albert. Ten v pátek rozeslal do své mobilní aplikace Můj Albert zprávu, že všechny prodejny budou zavřené, a až po půlhodině na to dostali jeho zákazníci z mobilní aplikace vysvětlení, že došlo k omylu. Jak to tedy je s otevírací dobou v obchodech 5. a 6. července 2021?

Přečtěte si také

Vkladní knížky jsou pomalu minulostí. Kdo je ruší a kde se dají ještě založit?

V České republice je ročně celkem 13 státních svátků a dnů pracovního klidu. Na letní prázdniny připadají hned dva:

  • 5. července (pondělí) se slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje
  • 6. července (úterý) se připomíná Den upálení mistra Jana Husa

Jak to bude s otevírací dobou v obchodech s potravinami, elektrem a nábytkem? Ze zákona mohou mít v tyto dva sváteční dny obchody otevřeno. Zeptali jsme se proto zástupců velkých řetězců, jestli udělají výjimku, a z jejich odpovědí jsme sestavili přehled otevírací doby o státních svátcích v červenci 2021.

Kaufland

Oblíbený německý řetězec Kaufland podle slov tiskové mluvčí Renaty Maierl nechá své prodejny otevřené po oba státní svátky, a to v běžné otevírací době, na jakou jsou zákazníci zvyklí. Prohlédnout si aktuální akční leták Kaufland můžete i online.

Lidl

V pondělí i úterý bude ve všech našich prodejnách platit standardní otevírací doba,“ prozradila, jak bude otevřeno během státních svátků v červenci v Lidlu, tisková mluvčí Iveta Barabášová.

Které obchody budou mít o svátcích otevřeno? Canva

Penny Market, Billa i Tesco zůstanou otevřeny oba státní svátky

Pokud se budete chtít vydat na nedělní nákup do prodejen Penny Market, Billa nebo Tesco, nemusíte se bát vyrazit i v den státního svátku, všechny pobočky zmíněných obchodů zůstanou 5. července otevřeny, stejně tak 6. července.

Jak je to s otevírací dobou Albertu 5. a 6. července 2021?

V pátek před prodlouženým víkendem přišla majitelům mobilní aplikace Můj Albert notifikace, že budou mít všechny prodejny Albert 5. a 6. července zavřeno. Do pár desítek minut poté se objevila zpráva, že se jednalo o mylnou informaci a prodejny budou otevřeny po oba červencové svátky.

Lidé se doptávali na sociálních sítích, jak to tedy je, a správce profilu na Facebooku Albert ČR situaci vysvětloval jako technickou chybu. „Dobrý den, bohužel došlo k technické chybě v automatizaci procesu rozesílání push notifikace. Každopádně otevírací doba našich prodejen zůstává během 5. a 6. 7. beze změny,“ píše do komentářů pod jeden z postů správce sociální sítě Albert ČR.

Došlo k technické chybě v automatizaci procesu rozesílání push notifikace z aplikace Můj Albert Kupi/Facebook

Globus

Tisková mluvčí Globusu Lutfia Volfová potvrdila redakci Kupi Magazínu, že i prodejny Globus zůstanou po oba prázdninové státní svátky otevřeny bez změny. Navíc si můžete usnadnit nákup na prodloužený víkend přes online systém iGlobus. Aktuální akční leták Globus najdete společně s dalšími v aplikaci Kupi.cz.

Makro

Státní svátky nezmění otevírací dobu ani v prodejnách Makro. Nakoupíte zde dle běžné otevírací doby.

Datart

Ano, i prodejny Datart budou po oba sváteční dny otevřené,“ sdělila redakci Kupi.cz tisková mluvčí Datartu Eva Kočicová.

Electro World

Tisková mluvčí Milena Juříková za Electro World potvrdila, že 5. 7. a 6. 7. 2021 budou mít jejich prodejny otevřeno. I tady tedy platí standardní otevírací doba.

Planeo Elektro

Také všechny prodejny společnosti Planeo budou během červencových státních svátků v pondělí a úterý otevřeny dle běžné otevírací doby.

Vyrazit můžete během státních svátků i do prodejen s nábytkem a bytovými doplňky Canva

Tip: Pokud vás zajímá otevírací doba o státních svátcích během celého roku, podívejte se na stránky Kupi.cz, kde najdete podrobný přehled, kdy budou mít obchody zavřeno v roce 2021.

IKEA

Chystáte se využít státní svátek k nákupu nového nábytku nebo doplňků do domácnosti? Pak vás jistě bude zajímat otevírací doba 5. a 6. července v IKEA. Švédský řetězec nechá své brány otevřeny po oba státní svátky. Stejně tak můžete vyrazit na nákup do prodejen Jysk, Asko nebo XXXLutz.

Hornbach, Obi, Uni Hobby

Také zahrádkáře a kutily potěší zpráva, že otevírací doba o státních svátcích 5. a 6. července 2021 bude v Obi, Uni Hobby i Hornbachu nezměněna, a tak mohou pondělní volno využít na nákupy.

Mountfield

Mohu potvrdit, že ve dnech 5. a 6. 7. budeme mít otevřeno se standardní otevírací dobou ve všech našich prodejních centrech,“ odpověděla redakci na dotaz k otevírací době manažerka komunikací značky Mountfield Kateřina Böhmová.