Do míst postižených tornádem zamíří autobusy s potřebnými věcmi. Zapojte se do sbírky také!

Oblečení, trvanlivé potraviny a další věci, vše nyní na Moravě potřebují. Canva

RegioJet vyšle do oblastí postižených tornádem autobusy s věcmi, které jsou nyní nejvíce potřeba: deky, oblečení, potraviny apod. Zapojit se do sbírky může každý z nás!

Přečtěte si také

Nákupy na Shein nebo TEMU. Kvalita sortimentu a možnosti dopravy vás možná překvapí

Musíme si pomáhat

Vzhledem k aktuálním událostem, kdy se několika českými vesnicemi prohnalo tornádo, se společnost RegioJet rozhodla pomoci.

Na Moravu vyšle speciální autobusy, které tamním lidem odvezou nejnutnější věci. Do sbírky se může zapojit široká veřejnost. Pomozte také.

Sledujte, kam můžete věci donést

Prozatím je potvrzené první místo sběru, a to v Brně u Grandu dnes, 25. června, mezi 17:30 až 18:00. Autobus bude označený.

Další místa budou postupně oznámena dopravcem.

Co donést?

RegioJet dle informací na Facebooku zjišťuje, jaké věci se v postižených oblastech nejvíce hodí, jistě si ale už teď můžete připravit oblečení, deky, trvanlivé potraviny, potřeby pro děti apod.

Sbírek – hmotných i finančních – po celé České republice vzniká celá řada, například v rámci mnohých měst a organizací, jako je Červený kříž. Zapojte se do některé a podejte pomocnou ruku tam, kde je to nyní nejvíce potřeba.

Lidé v postižených vesnicích potřebují psychickou i hmotnou pomoc. Canva

Nejezděte na Moravu

Sami se na Moravu rozhodně nevydávejte. Zbytečně byste ohrozili vlastní zdraví, navíc záchranné složky nyní potřebují klid na svou práci. Pomoci můžeme nejlépe tím, že zajistíme hmotné potřeby, lidské síly se jistě hodí až později.