Dámy, víte, jaké boty by si měla vybrat moderní a náročná žena?

Jaké letní boty budou letos trendy? eObuv

Léto je tady a láká na změny v šatníku i botníku. Pořiďte si proto sandálky nebo střevíčky na podpatku. Záleží na vašem vkusu, výběr je široký.

Přečtěte si také

ČOI za minulý rok provedla 159 kontrol prodejců pyrotechniky. Padaly vysoké pokuty

Chcete mít skutečné pohodlí?

Mnohé ženy na běžné nošení upřednostňují boty s plochou podrážkou, protože jsou, zvláště na městskou dlažbu, pohodlné. I takové boty však mohou mít velkou dávku elegance.

Pro bohémky jsou připravené „kristusky“, jejichž pásky se omotávají a vážou kolem nohy. Přední část mohou mít jako klasické žabky, tedy s páskem mezi prsty, nebo i ve stylu sandálů.

Podívejte se třeba na nabídku značky Moschino: https://www.eobuv.cz/love_moschino.html.

Žijete na vysoké noze?

Klasické lodičky jsou sice evergreenem, ale nebojte se více experimentovat. V létě sáhněte po botách na podpatku s otevřenou špičkou. Ty dostanou punc trendu ve chvíli, budou-li mít pod prsty hranatý tvar stélky. Pokud vám dress code nedovoluje otevřené boty, zvolte lodičky s poutavým detailem, nebo v jiné než černé barvě. Široký výběr nabízí třeba značka Elisabetta Franchi.

Lodičky mohou mít zajímavý detail. eObuv

Pantoflíčky stále vedou

Stejně jako v loňském roce nešlápnete vedle, když obujete pantofle. Hitem letoška je však nepřehánět to se zdobením. Doladěním však může být třeba přezka, s níž si navíc některé boty přizpůsobíte na míru svým nohám. Pantofle mohou mít také zdravotní formu nebo masážní stélku, což je nejen příjemné, ale i zdravé. Určitou formu pantoflí představují i tzv. muletky, tedy pantofle na nízkém podpatku. Ten mívá mnoho variant, oblíbený je například prohnutý (neboli francouzský).

Pantofle jsou stále oblíbené. eObuv

Znáte flatformu?

Určitým kompromisem jsou boty s tzv. flatformou. Ta se od běžné platformy liší tím, že je sice vyšší, ale nemá sklon, naopak je rovná. Nabízí tak výhody vyšší obuvi, což ocení hlavně menší ženy, ale noha se v nich nachází v příjemné poloze. Díky tomu jsou také stabilnější. Podoba takových bot pak může být různá: espadrilky, které jsou stále trendy, páskové, kožené, s kamínky i bez zdobení.

Oblíbené, i když trochu retro

Balerínky před časem nahradily tenisky, na druhou stranu k šatům jsou stále oblíbenou klasikou, kterou nic nezkazíte. Jejich velkou výhodou je to, že se vejdou do větší kabelky, takže když vyrazíte do práce na vysokých podpatcích, balerínky se stanou vaší záchranou, kdyby se vám ulomil podpatek nebo vás začaly bolet nohy. Mohou být neutrální i velmi výrazné nebo zdobené. Letos je opět zahlédneme i v nabídce známých značek, jakou je třeba Elisabetta Franchi.