Čas udělat radost: 5 tipů na dárky za vysvědčení do 500 Kč

Odměňte žáčky za píli v náročném školním roce. Canva

Dětem už brzy nastane vzrušující doba dvouměsíčních letních prázdnin. Právě proto je nyní ideální čas odměnit školáka za školní výsledky a za trpělivost v náročném školním roce. Chcete i vy ratolest potěšit překvapením? Máme pro vás inspiraci na dárky do 500 Kč!

Přečtěte si také

Jak vybrat nejlepší kolečkové brusle? Záleží na typu, parametrech i vašich zkušenostech

Darujte kreativitu

Rozvoj kreativity u dětí je nesmírně důležitý a vy ho teď máte ve svých rukou. Má vaše dítě sklony k tvoření? Maluje, vyrábí, staví? Kreativní dárek je pak tou nejlepší volbou.

S jakým překvapením se nespletete? Potěší sada s plátnem a barvami, které se nanáší podle čísel, až vznikne dokonalý obraz. Nebo by byla lepší stavebnice? Oblíbené jsou rovněž kreativní sady Creagami od Piatniku, které zakoupíte v prodejnách Wiki podle velikosti od 199 do 499 Kč.

Menší slečny potěší sady na výrobu šperků, tetování či náramků přátelství, kluky překvapíte sadou na modelování. Jak se vžít do vašich nejmenších? Popřemýšlejte, co v daném věku potěšilo (nebo mohlo potěšit) vás.

Darujte pohyb

Jestli jako rodiče vedete své děti k pohybu, nabízí se kategorie sportovních dárků. Například Decathlon nabízí oblečení na indoorové i outdoorové sporty už od 70 Kč a dětský fotbalový míč za 99 Kč.

Pokud se vaše děti chystají na tábor, jistě je potěšíte drobnostmi na kempování. Hodit se jim může třeba čelovka, kterou si posvítí při noční bojovce, nebo nový praktický batůžek na túry. Ostatně, obojí se neztratí ani při rodinných výletech.

Krok vedle jistě neuděláte ani s badmintonovou sadou nebo novými potápěčskými brýlemi.

Tip: Oblíbené nejen u dospělých? To jsou sporttestery a chytré hodinky, které spolehlivě měří sportovní výkony. Že by další tip na dárek? Proč ne, i tuto technickou vymoženost pro děti seženete do 500 Kč. Hledejte akce na Kupi.cz.

Darujte představivost

Dárek, který potěší ty školáky, co propadli kouzlu čtení. Nebo i psaní? Podpořte dětskou fantazii a cit pro český jazyk. Darujte poukaz na výběr knih do 500 Kč, případně vyberte oblíbené tituly, které by děti mohly potěšit. Třeba nakladatelství Pointa nabízí řadu knih pro děti, jako je napínavá detektivka Kdo krade dětem čtení nebo knížka plná zábavných pokusů Lexikon kouzel pro děti i dospělé.

Nabízí se také darovat deník a plnicí pero, aby si vaše ratolest mohla poznamenávat nezapomenutelné okamžiky. A že chcete být originální? Potěšte psacím strojem. Váš malý spisovatel bude mít spoustu času na zapisování svých fantazií a příběhů.

Malovací sady potěší všechny malé umělce. Canva

Darujte zábavu

Mezi další populární dárky pro děti, kterými můžete odměnit i ty své za vysvědčení, patří hry. Darovat zábavu je řešením pro ty žáky, kteří milují hry nejrůznějšího typu. Podívejte se na nejnovější společenské a karetní hry. Oblíbené sady do 500 Kč najdete v každém dobrém knihkupectví a hračkářství.

Doporučit můžeme třeba oblíbené krabičky Brain box. Jedna vyjde na cca 350 Kč a každá z nich obsahuje jinou hru. Všechny mají společné tři zásadní věci: jsou zábavné, procvičují paměť, a aniž by to hráč věděl, dodávají mu řadu nových vědomostí.

Darujte praktičnost

Ačkoli tato kategorie nezní právě jako ta pravá, která je skutečně za odměnu, opak může být pravdou. Chybí školákovi nějaké kousky ve skříni, vyrostl rychle z oblečení? I nákup chybějících věcí do šatníku může být dárkem, obzvláště u starších žáků.

To stejné platí pro výběr sportovního oblečení. Udělejte radost jiným způsobem – vyrazte za nákupy společně. Děti si rády připadají dospěle a dokážou ocenit možnost výběru. Dokoupíte tak společné praktické dárky, přičemž nepřijdete o ten kouzelný dětský úsměv. A o to jde, že?

Tip: Chcete darovat dětem poukaz na výběr dárku do 500 Kč? Skvělý nápad, děti si budou muset dobře rozmyslet, co si přejí, zároveň i poznají hodnotu částky, kterou mají k dispozici.