Dokonalé pohoštění i sladká tečka: Recept na mini cheesecakes s ovocem, které vás svou chutí ohromí

Mini cheesecakes s borůvkami a hroznovým vínem, zdobený květinami Anna Kolásková

Máte rádi klasický cheesecake? Tak příště místo klasické velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně, dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat. Recept vyjde na 15 porcí a s přípravou i pečením se vejdete do 50 minut. Tak už neotálejme a pojďme na to!

Přečtěte si také

Tajné triky cukrářek, které zajistí, že vaše linecké cukroví nebude mít konkurenci

Jak na mini cheesecakes

Recept na mini cheesecakes se moc neliší od klasického cheesecaku. Stačí připravit sušenkový korpus, na něj nalít smetanovou náplň a upéct. Zbývá ovocný rozvar a nakonec dozdobení. S přípravou, pečením i zdobením se vejdete do 50 minut. Ideální, pokud dezert potřebujete připravit rychle – třeba pro nečekanou návštěvu.

Mini cheesecakes – ingredience

Sušenkový korpus:

  • 1 balení sušenek (130 g)
  • 60 g másla, rozpuštěného

Smetanový krém:

  • 2 balení mascarpone
  • 2 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Nepečený cheesecake z Nutelly
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Nepečený cheesecake z Nutelly

Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.

Nepečený cheesecake z Nutelly
Cheesecake s jahodami
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami je svěží, lehký a velmi chutný dezert. Použitý bazalkový cukr mu pak dodá naprosto vynikající a nezaměnitelnou chuť. Hotový jej budete mít během chvilky a zaručujeme, že budete spokojeni.

Cheesecake s jahodami
Borůvkový cheesecake
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake je dokonalým sladkým zážitkem pro milovníky dezertů. Tuto delikatesu plnou šťavnatých borůvek si pro jeho osvěžující chuť rozhodně zamilujete.

Borůvkový cheesecake

Ovocný rozvar:

  • 200 g ovoce (mix jahod a rybízu nebo jiného ovoce)
  • 3 g agar prášku
  • 50 ml studené vody

Zdobení:

  • čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, hrozny...)
Mini dezerty ozdobené borůvkami a plody hroznového vína, květinová dekorace Anna Kolásková

Recept na mini cheesecakes

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  2. Na dno každé z 12–15 formiček na muffiny dejte 2–2,5 lžičky korpusu a uhlaďte. Dejte na 5–10 minut do mrazáku.
  3. Ušlehejte obě mascarpone s vejci, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Nalijte krém do formiček a vyskládejte formičky na plech.
  4. Mini cheesecakes pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 25 minut.
  5. Mezitím si udělejte ovocný rozvar. Do hrnce dejte ovoce a zalijte studenou vodou. Až bude směs horká, odeberte 3 lžíce do mističky a odebranou směs promíchejte s agarem. Vraťte zpět do hrnce a dobře míchejte. Prášek by měl probublat při varu 1 minutu.
  6. Po lžičkách nalévejte na mini cheesecakes a nechte ztuhnout v lednici.

3 tipy, aby se mini cheesecakes povedly

  1. Nepečte mini cheesecakes jen v papírových formičkách. Těsto by se vám mohlo rozjet do strany.
  2. S plechem, kam jste vyskládali formičky, před pečením párkrát bouchněte o stůl, aby v cheesecakes nebyly bubliny.
  3. Ovocný rozvar na cheesecakes nalévejte postupně, aby se nevsákl do náplně.

Zdroj: Kupi, autorský recept Anny Koláskové