Vyzrajte na nejedlíky. Díky legraci děti snědí víc a ještě budou chtít přidat

Jak dětem naservírovat jídlo, aby jim víc chutnalo? Canva

Připravte dětem jídlo ze zeleniny, ovoce a dalších surovin, ovšem jinak než obvykle. Inspirujte se nápady, které malé strávníky tak pobaví, že snědí celou porci a možná po vás budou požadovat další veselou svačinku.

Přečtěte si také

Konfitovaný česnek: Krásně se roztírá a jeho chuť na křupavém pečivu vás dostane

Veselé toasty

Toast na snídani je velmi vítaným a chutným pokrmem nejen u dětí. Jak z něj vykouzlit skvělého pomocníka pro krásný start do nového dne, který si děti zamilují?

Přidejte na opečený toast domácí tavený sýr, šunku a sýr eidam nejlépe ve tvaru zvířátka či oblíbené hračky, rafinovaně ozdobte kousky vajíčka a zeleninou tak, aby se výsledek co nejvíce podobal reálnému vzhledu a zdravá snídaně je na světě. Této snídani neodolá ani ten nejsmutnější jedlík!

Vyhrajte si s přípravou: Jak dětem naservírovat jídlo, aby jim víc chutnalo Tesco

Polévka

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak donutit dítě, aby s chutí jedlo polévku? Nehledejte v tom žádnou vědu, postačí jakoukoliv oblíbenou polévku či krém ozdobit navrch například kousky zeleniny či vejci, nejlépe ve tvaru „smajlíka“ nebo jiného oblíbeného obrázku. Chuť polévky toto zdobení sice nijak zvláště nezlepší, zato estetický vzhled bude lahodit kdejakému mlsnému jazýčku.

Ovocný talíř

Asi málokteré dítě si v průběhu dne vzpomene na to, že by si dalo ovoce. Většinou jim ho na kousky nakrájíme a snažíme se dávky vitaminu naservírovat „přímo pod nos“. Zkusili jste ovšem někdy kousky ovoce naservírovat tak, aby lahodily nejen zdraví dětí, ale i jejich očím?

Libovolné ovoce (nejlépe různých barev) stačí nakrájet například do tvaru oblíbeného zvířátka, hračky či postavičky. Uvidíte, že z takto naservírovaného talíře zdravé mlsání zmizí opravdu rychle. Kreativitě se v tomto směru meze nekladou, a navíc si můžete vkusně vyzdobit sváteční stůl.

Palačinky

Výrobu palačinek zná asi každý z nás. Jedná se o jednoduchý, avšak zaručený recept na skvělou sladkou snídani, večeři či dezert. Těsto na palačinky vyrobené z vejce, hladké mouky, mléka a špetky soli vlijeme na olejem politou pánev a snadno a rychle osmažíme.

Dětem se dá tato zaručená dobrota ozdobit kousky jahod osázených kolem dokola, borůvkami na místo očí a kousky čokolády pokladené do tvaru úsměvu. Tato pochoutka má nepřeberné množství různých variant a využít se na ni dají nejrůznější druhy ovoce. Jaká varianta bude tou nejlepší pro vaše děti?

Vybrali jste si? Anebo máte vlastní triky, které vašim dětem dělají z jídla krásný zážitek? Podělte se s námi dolů do komentářů pod článkem!