Zamilujte se do koktejlů s šumivým vínem. Prosecco koktejly 5x jinak

Koktejl z prosecca a malin ShotnCut / Shutterstock.com

Horké letní dny přímo vybízejí k randění se šumivými víny. Chcete-li si vychutnat osvěžující koktejly z Prosecca, nesmí vám uniknout tento článek. Vyzkoušejte lahodné drinky pro nezapomenutelné letní okamžiky – oceníte je vy i vaši blízcí.

Přečtěte si také

Televizní stěna, rohová lavice a umakartové jádro. Jak se bydlelo za socialismu?

Italské šumivé víno Prosecco se těší velké oblibě. Ať už patříte mezi jeho milovníky nebo jste mu ještě nepřišli na chuť, vyzkoušejte Prosecco jinak – třeba v dokonalých letních koktejlech, které osvěží nejen na pohled. Míchané nápoje s šumivým vínem jsou jednoduché a trendy. Co takhle zabodovat u vašich hostů při letních oslavách nebo grilování?

Kouzlo Mimosy

Tak oblíbený a tak jednoduchý – to je parádní summer drink Mimosa. Jde o lehčí koktejl, který je nenáročný na přípravu. Co potřebujete? Připravte si 10 cl svého oblíbeného Prosecca (Prosecco Stefano Colucci, Penny Market, 89,90 Kč do 26.6.) a 10 cl čerstvé pomerančové šťávy. K servírování poslouží úzká sklenice na šampaňské. Přidejte díl sektu a doplňte džusem. Koktejl se nemíchá – stačí ozdobit plátkem pomeranče a vychutnat si pomerančové pohlazení.

Barracuda s Proseccem

Zkuste jemně perlivou Barracudu a zamilujete se na první doušek! Do sklenice na Margaritu přidejte 4,5 cl zlatého rumu, 1,5 cl Galliana nebo bylinného likéru a 6 cl ananasového džusu. Zakápněte limetkou a zalijte Proseccem nebo šumivým vínem. Můžete rovněž použít šejkr a vše kromě Prosecca smíchat s ledem přímo v něm.

Jahodový polibek

Máte rádi jahody? Letos se jim daří. Použijte třeba jahody ze zahrádky a rozmixujte z nich pyré. Právě z jahodového pyré vznikají nejen výborné nanuky, ale také koktejly. Do sklenice na víno či šampaňské přidejte 5 cl jahodového pyré a následně přelijte 10 cl Prosecca. Na závěr zamíchejte a můžete podávat. Sladká rychlovka pro ty, kteří si chtějí pochutnat nejlépe hned.

TIP: Ke každému večírku nepatří jen lahodné alkoholické nápoje. Nezapomínejte také na pitný režim. Vaše léto se neobejde bez maxi skleněné lahve na vodu s kohoutkem, díky které bude o vaše hosty postaráno. Připravíte totiž až 8,7 litrů limonády nebo vody s ledem. (Orion, 399 Kč, do 25.6.)

Růžová je barva vášně

Čas na růžovou – a přesto přitvrdíme. Vášnivý koktejl s Proseccem totiž obsahuje také vodku. Růžový vášnivý koktejl můžete připravit do sklenice na šampaňské nebo Margaritu. Do připraveného skla postupně přidejte 4 cl vodky, 3 cl bezového sirupu, 1 cl limetkové šťávy, 6 cl šťávy z růžového grapefruitu a zalijte Proseccem. Ne ledajakým – růžovým přece! Tento vášnivý drink můžete ozdobit jahodami – a pak už si jen vychutnat jeho dokonalou chuť. A co vy, jaký je vás oblíbený letní drink? Tak na zdraví!

Prosecco do džbánku

Chcete překvapit návštěvu svěžím drinkem, který zachutná každému? Pak vsaďte na příchuť italského šarmu – Giardino. Příprava je možná rovnou do džbánku – a tak bude o pití postaráno. Budete potřebovat 50 cl Prosecca (Sekt Prosecco Solicello, Albert hypermarket, 89,90 Kč do 18.6.) a dostatek ledu. Na nákupní seznam přidejte 2 limetky, hrst máty, lžíci třtinového cukru a 10 plátků salátové okurky. Už se vám sbíhají sliny? Začněte rozmícháním šťávy z limetek s cukrem. Přidejte nasekané lístky máty, plátky okurky a led. Připravenou směs zalijte vychlazeným Proseccem. Zapomeňte na Mojito, letos ochutnejte Giardino!