Celerová pomazánka s mrkví a jablkem od Garden and Kitchen, kterou budete chtít dělat pořád dokola

Domácí pomazánky jsou mnohem chutnější než ty kupované, na tom se jistě shodneme všichni. Dnešní recept pochází z kuchyně foodblogerky Garden and Kitchen. V našem videonávodu vás naučíme připravit si pomazánku z čerstvého celeru, mrkve a jablíčka, která je plná vitamínů a báječně chutná. Její příprava je tak snadná, že vám zabere opravdu jen pár minut, takže se skvěle hodí jako rychlá svačinka, když nestíháte, ale přesto chcete rodině připravit něco zdravého.

Přečtěte si také

Jak se v zimě starat o pokojovky: přesuňte je k oknu a otírejte listy
Jak se v zimě starat o pokojovky: přesuňte je k oknu a otírejte listy

Ingredience:

  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 1 jablko
  • 100 g eidamu (nebo jiného tvrdého sýra, který se dá strouhat)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce hustého, bílého jogurtu
  • sůl, pepř a šťáva z citronu na dochucení
  • pečivo
Spolu s opečenými tousty je pomazánka skvělá coby zdravá a rychlá svačinka Kupi.cz

Postup přípravy:

  1. Nejprve si celer s mrkví oloupejte a jablko alespoň důkladně omyjte, loupat ho není nutné. Poté je nastrouhejte do jedné mísy a přistrouhejte k nim i tvrdý sýr.
  2. Do druhé misky dejte majonézu, přidejte bílý jogurt a zakápněte lžící olivového oleje.
  3. Lisem protlačte do mísy s majonézou, jogurtem a olejem také stroužek česneku a přidejte citronovou šťávu.
  4. Dochuťte solí a pepřem, vše společně důkladně promíchejte a poté přidejte ke směsi nastrouhaného celeru, mrkve a jablka – a opět všechno smíchejte.
  5. Pak už jen stačí opéct tousty nebo jakékoli jiné pečivo, se kterým vám pomazánky chutnají nejvíce.
  6. Dle svého uvážení dozdobte a můžete podávat!
Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz