IKEA uvedla na trh speciální kolekci gaučů pro LGBT+ komunitu. Vybere si pansexuál i transgender

Kolekce pohovek byla vytvořena v duchu sexuálních identit jako podpora LGBT+ menšin IKEA

IKEA nově nabízí sérii pohovek s LGBT+ tematikou. Barevný nábytek je dostupný v kanadském prodejně. Barevná kolekce je určena například pro transgender osoby, bisexuály, nongender, ale i asexuály. Jde o podporu sexuální identity, nebo marketingový tah?

Přečtěte si také

Online tržiště mají problém s padělanými výrobky. V boji pomáhá umělá inteligence, Amazon jich loni zabavil 7 milionů

IKEA se rozhodla (a ne poprvé) reagovat na témata, která se ve společnosti dostala do popředí. Právě problematika lidské sexuality dala vzniknout sérii pohovek v různobarevném provedení, z nichž každý typ je věnován jiné sexuální identitě. Kolekce má za úkol podpořit LGBT+ komunitu.

„Chceme, aby se lidé všech sexuálních orientací a genderových identit cítili v IKEA i všude jinde jako doma,“ uvedl John Williams, kanadský ředitel diverzity. Jde o krok v boji za spravedlivý svět, kde neexistují nenávistné projevy homofobie či transfobie a podobně.

Gauče na sociálních sítích sklidily mnoho chvály, ale hodně lidí na ně reaguje také negativně.

Tip: Všechny aktuální katalogy IKEA najdete na jednom místě v mobilní aplikaci nebo na webu největšího nákupního rádce Kupi.cz.

Duhová sedačka jako vlajková loď podpory

Stěžejním modelem je pohovka s duhovou vlajkou, která symbolizuje LGBT+ komunitu. Tu tvůrci obohatili o tři proužky v barvách transgender vlajky, ale i hnědým a černým detailem, prostřednictvím kterého chtěli upozornit na etnické menšiny v LGBT+. Nechybí ani pohovka s květy nebo sofa inspirovaná vlajkou bisexuálů.

LGBT+ komunitu podporuje řetězec IKEA ve spolupráci s předními designery IKEA

Podpora pro komunitu LGBT+ v Česku

Mnoho značek podporuje LGBT+ komunitu také v tuzemsku. Kromě řetězce IKEA u nás jde například o:

  • Vodafone,
  • Dedoles,
  • ale i Innogy
  • či Amazon.

Ty podporují své zaměstnance, kteří jsou součástí LGBT+, zviditelňují se na akcích nebo přispívají organizacím, které u nás zaštitují podporu a ochranu zmíněným komunitám. Cílem je podpořit odlišnost, ale i smazat bariéry mezi menšinami a většinou.

Podpora LGBT+ skupin není pro společnost IKEA ničím novým IKEA

Již dříve IKEA rozvířila vody, když oznámila, že výtěžek z prodeje duhových barevných tašek STORSTOMMA daruje partnerským organizacím ve prospěch komunity 2SLGBTQ+.