Špagety carbonara: Naprosto dokonalé a jednoduché jídlo, které voní Itálií

Recept na jednoduché, ale vynikající těstoviny bez smetany. K přípravě této italské speciality si vystačíte jen s pár surovinami. Základem je slanina, sýr, česnek, vejce a samozřejmě špagety. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si smlsne každý.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Jak se doopravdy Češi stravují? Ke snídani si dá každý stý Čech pivo!

Ingredience:

  • 100 g libové slaniny
  • 50 g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr)
  • 50 g parmazánu
  • 2 velká vejce
  • 350 g kvalitních špaget
  • 2 velké stroužky česneku
  • 50 g másla
  • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Špagety carbonara jsou jednoduché, rychlé a chutné Kupi.cz

Postup přípravy:

  1. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Jakmile začne vřít, přidejte lžičku soli a vložte špagety. Vařte je podle návodu na obalu.
  2. Rozpusťte na pánvi 50 g másla, nožem lehce rozmačkejte stroužky česneku, přidejte je k máslu a nechte prohřát.
  3. Mezitím si nakrájejte na kostičky slaninu, vsypte ji na pánev, promíchejte a nechte osmahnout.
  4. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte sůl a pepř a rozkvedlejte.
  5. Nastrouhejte sýry, přisypte do mísy s vejci zhruba 2/3 od každého a opět promíchejte. Zbytek si nechte na závěrečné dozdobení.
  6. Z pánve vyndejte stroužky česneku, přidejte špagety a směs vajec se sýry. Vše společně promíchejte a nechte prohřát.
  7. Hotový pokrm dozdobte sýry, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat. Dobrou chuť!