5 delikátních tipů na pamlsky pro psy, které si zamiluje i váš parťák

Žena dává psovi pamlsek Branislav Nenin / Shutterstock.com

Chcete odměnit svého chlupáče? Inspirujte se vhodnými pamlsky, které si váš čtyřnohý parťák zaručeně zamiluje. Víme, jaké dobroty jsou vhodné – máme pro vás 5 chutných tipů, které si oblíbí i váš pes.

Přečtěte si také

Pět nejčastějších chyb, které děláme, když se snažíme zhubnout. Vysadit pečivo a jíst light potraviny vám váhu nesníží

Za dobrý psí pamlsek vás psí parťák odmění psími kusy nebo poslušností. Jaké chuťovky vybrat nejen za účelem tréninku?

Sušené pamlsky

Také pamlsky pro psy by měly být kvalitní – jsou přece jen součástí výživy vašeho miláčka. První možností pro odměňování pochoutkou jsou sušené pamlsky. Jedná se o sušené maso – stačí si vybrat druh, na kterém si pes pochutná. K dostání jsou pamlsky z hovězího, jehněčího, kuřecího, kachního, ale i rybího masa.

Pamlsky navíc můžete naporcovat na menší kousky a dávkovat je tak pejskům například při cvičení povelů. A proč je maso vhodné? Neobsahuje žádné další složky a snadno si vyberete ten pravý monoprotein i pro pejska, kterému některé druhy masa nesedí.

Muž drží pamlsek před dvěma psy Cryptographer / Shutterstock.com

Psí piškoty

Který pes by si nepochutnal na piškotech? Jenže je tu jeden háček – protože obsahují mouku, je vhodnější dávkovat je spíše výjimečně. Můžete je však mít při ruce a občas psa odměnit. Vybírejte vždy speciální piškoty přímo pro psy, které neobsahují mnoho cukru. Malé množství by vadit nemělo, pozor si dejte pouze v případě, že váš psí společník nesnese některou z jejich složek, například pšenici.

Dopřejte pejskovi zdravé a chutné mlsání

Dentální pamlsky pro čisté zuby

Další kategorií dobrot pro psí miláčky jsou dentální pamlsky. Tyto výrobky totiž pomáhají čistit zuby a udržovat tlamu čistou. Dentální dobroty jsou nejen oblíbenou a chutnou odměnou, ale i praktickým doplňkem, který by mezi pamlsky neměl chybět. A čemu věnovat pozornost? Vybírejte opět kvalitní dentální pamlsky – a jestliže váš pes trpí intolerancí na některé složky, pak je potřeba sledovat také složení dobrot.

Pes kouká na kusy sušeného masa Valeriy Volkonskiy / Shutterstock.com

Sušené zvířecí části a vnitřnosti

Žvýkačky, které psi milují. Sušené zvířecí části a vnitřnosti jsou další odměnou, na které si pejsci pochutnají. Navíc jejich žvýkání zabere nějaký čas, takže se mazlíčci na chvíli zabaví. Oblíbené jsou například vepřové a králičí uši. Vyhněte se však dostupné buvolí kůži – ta je totiž psímu životu nebezpečná. A proč vůbec tyto pochoutky kupovat? Protože posilují žvýkací svaly a opět účinně čistí chrup.

Vařené vnitřnosti

Když svému chlupatému příteli uvaříte vnitřnosti, bude vás mít zase o chlup radši. Vařené vnitřnosti nakrájené na kostičky mohou být odměnou, ale i součástí stravy. Po čem se podívat? Uvařit ve vodě lze třeba játra, žaludky a kuřecí srdce. A co ještě dávat psím kamarádům? Jednou za čas si dokonce i psi pochutnají také na ovoci. Kousek banánu, hrst borůvek nebo jahoda? Vyzkoušejte. Malé množství bývá také součástí syrové stravy při tzv. metodě BARF.

Tip: Pejskům chutnají i vepřové či hovězí kosti, které pořídíte u řezníka nebo ve zverimexu.