Cukrářka Iveta Fabešová, známá svými vyhlášenými dezerty, se rozhodla podělit o recept na svůj slavný vaječný likér, který byl každoročně hitem jejího IF Café. Tento tradiční vánoční nápoj si díky jejímu jednoduchému postupu můžete připravit i doma. Stačí pár základních surovin, cukrářský teploměr a trocha trpělivosti. Výsledek vás určitě mile překvapí!
Tip: Pokud se rozhodnete jen pro menší množství vaječného likéru, je dobré ho připravovat ve vodní lázni. V opačném případě by se totiž kvůli velkému množství žloutků mohla z vaječňáku stát omeleta.
Domácí vaječný likér vám v lednici vydrží asi 2–3 týdny, pokud ho budete mít ve čisté uzavíratelné lahvi a hezky v chladu. Alkohol sice pomáhá likér trochu konzervovat, ale protože obsahuje čerstvé suroviny jako žloutky a smetanu, je potřeba dát pozor na jejich čerstvost. Před podáváním ho nezapomeňte protřepat, aby byl pěkně hladký. Pokud si nejste jistí, jestli je ještě v pořádku, zkuste ho nejdřív očichat nebo ochutnat.
Zdroj: Kupi.cz