Cukrářka Iveta Fabešová, známá svými vyhlášenými dezerty, se rozhodla podělit o recept na svůj slavný vaječný likér, který byl každoročně hitem jejího IF Café. Tento tradiční vánoční nápoj si díky jejímu jednoduchému postupu můžete připravit i doma. Stačí pár základních surovin, cukrářský teploměr a trocha trpělivosti. Výsledek vás určitě mile překvapí!
Tip: Pokud se rozhodnete jen pro menší množství vaječného likéru, je dobré ho připravovat ve vodní lázni. V opačném případě by se totiž kvůli velkému množství žloutků mohla z vaječňáku stát omeleta.
Domácí vaječný likér vám v lednici vydrží asi 2–3 týdny, pokud ho budete mít ve čisté uzavíratelné lahvi a hezky v chladu. Alkohol sice pomáhá likér trochu konzervovat, ale protože obsahuje čerstvé suroviny jako žloutky a smetanu, je potřeba dát pozor na jejich čerstvost. Před podáváním ho nezapomeňte protřepat, aby byl pěkně hladký. Pokud si nejste jistí, jestli je ještě v pořádku, zkuste ho nejdřív očichat nebo ochutnat.
Zdroj: Kupi.cz
Nákupní rádce Kupi.cz vám ušetří peníze, čas i starosti s nákupy potravin, drogerie a dalších produktů denní spotřeby. Každý den můžete porovnávat 15 000 akčních cen ze 300 akčních letáků.
Nově na Kupi.cz naleznete také recepty na dezerty, hlavní jídla, nápoje, omáčky, polévky, předkrmy, přílohy, saláty nebo zavařování.