Recepty jen z pěti surovin, které vás překvapí svou chutí

Jen z 5 surovin připravíte lahodné recepty, které zahřejí a potěší chuťové pohárky Canva

Představte si chutná jídla, která hravě vykouzlíte z 5 ingrediencí. Zdá se to jednoduché? A přesně takové jsou recepty, které jsme pro vás vybrali. Ideální rychlovky nejen pro podzimní večery – více času s rodinou, méně v kuchyni!

Přečtěte si také

Jak koronavirus ovlivnil nákupy? Mnoho zákazníků začalo dávat přednost samoobslužným úsekům
Jak koronavirus ovlivnil nákupy? Mnoho zákazníků začalo dávat přednost samoobslužným úsekům

Chutné brokolicové karbanátky

Patříte mezi milovníky brokolice? Pak si na brokolicových karbanátcích opravdu pochutnáte! Stačí 5 ingrediencí – a můžete se pustit do jejich přípravy. Potřebujete:

  • 1 brokolici
  • 2 vejce
  • 110 g nivy
  • 100 g strouhanky
  • 2 stroužky česneku

Brokolici včetně košťálu nakrájejte a povařte do změknutí. Mezitím si nastrouhejte nivu, rozmačkejte česnek a vyklepněte 2 vejce. Uvařenou brokolici v míse promačkejte vidličkou. Přisypejte k ní strouhaný sýr a česnek a poté směs smíchejte s vejci a strouhankou.

Podle chuti okořeňte solí a pepřem. Z hmoty vytvarujte souměrné bochánky a osmažte je na pánvi s rozpáleným olejem, dokud nebudou zlaté... a vaše kuchyně provoněná dobrotou. Přejeme dobrou chuť!

Hodit se bude třeba i na polévkový krém

Pečené avokádo s vejcem

  • 1 avokádo
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • tvrdý sýr

Avokádo rozkrojte na polovinu a vyjměte pecku. Do vzniklého důlku v něm vyklepněte 1 vajíčko. Osolte, opepřete a vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 10 minut. Před koncem posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.

Zelńák můžete podávat samotný, nebo s gnocci. Na co máte chuť? RitaE / Pixabay

Zelňák se sýrem

Kysané zelí se pro toto roční období dokonale hodí. Nejen, že je plné vitamínů, navíc i skvěle chutná. Zapečený zelňák je jednoduchým jídlem, které však naprosto ohromí svou chutí. Pokrm je vhodný také pro bezlepkáře nebo příznivce nízkosacharidové dietyPřipravte si:

  • kysané bílé zelí 
  • 200 g strouhaného eidamu
  • kuřecí prsa
  • 2 vejce
  • slaninu

Opražte slaninu a kuřecí maso, které předem okořeníte dle chuti. K masové směsi přidejte zelí a krátce restujte. Můžete přidat kmín, kurkumu, sladkou papriku a jiné koření, která máte rádi – neuškodí ani špetka hřejivého chilli.

Vajíčka vyšlehejte a smíchejte se sýrem. Nakonec obě směsi spojte a zelňák přemístěte do zapékací mísy. Pečte zhruba 25 minut na 180 stupňů. Podávejte třeba jako večeři – ozdobte strouhaným sýrem a oblíbenými bylinkami.

Do zelňáku, na polévku nebo ke kachně?

Pečená máslová dýně s vejci

Další rychlovka, ze které budete mít doslova boule za ušima. Navíc dýně k podzimu patří, tak proč nevyzkoušet další zajímavý, tentokrát vegetariánský recept z pár surovin? Na nákupní seznam přidejte:

  • 1 máslovou dýni
  • cherry rajčata
  • špenát
  • 6 vajec
  • 100 g strouhaného čedaru

Dýni neloupejte, jen ji omyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Troubu předehřejte na 190 stupňů. Připravte si pekáč s kapkou oleje a v něm promíchejte dýni a celá cherry rajčátka. Směs okořeňte a osolte dle chuti a pečte zhruba 25 minut.

Po skončení této doby pekáč vyndejte a přimíchejte k dýni špenát. Pečte ještě 5 minut, poté znovu vytáhněte a rozdělte na 6 hromádek, z nichž na každou rozklepněte vejce. Osolte, opepřete, zasypte sýrem a pečte ještě pár minut. Nakonec si pochutnejte. Vy a celá vaše rodina.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz