Olej

„Až dosmažíte kapra, nevylévejte olej do záchodu,“ prosí kanalizace a radí, jak jedlé tuky správně likvidovat
Květákový řízek
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný Cena: 52 Kč

Květákový řízek

Obalované růžičky květáku zná každý, v tomto je vhodný pouze ten kus, který má své růžičky pevně u sebe videoreceptu vám nicméně prozradíme, jak si připravit klasický řízek – ovšem bez masa. Až ho však budete také zkoušet, držte se hesla „dvakrát měř a jednou řež“. Jinak by se vám totiž mohlo stát, že vás celý květák vyjde sotva na jednu porci.

Květákový řízek
Který olej nebo tuk zvolit na smažení? Rozhoduje především kouřový bod
Magické kadidlo: Mnoho lidí netuší, že tato vůně Vánoc zmírňuje stres i křeče a má regenerační účinky
Nemusíte vylévat olej po každém smažení. Metoda s kukuřičným škrobem změní vaše vaření
Konec prskání oleje a zamaštěnému sporáku: Pomůže fígl s octem a solí
Řízku a hranolkám z klasické fritézy se nic nevyrovná, jednou za čas je to OK. 10 skvěle hodnocených fritéz
Smažení bez kapky oleje? Jde to. Technika se solí se stala virálním hitem a otestovali jsme ji i my
Lití oleje na studenou pánvičku je častá chyba, kvůli které akorát kazíte chuť jídla a ničíte její povrch
Kosmetičky radí: Nejlepší peeling i balzám na rty si snadno připravíte doma za pár minut z cukru, kávy a oleje
Cuketa v oleji: Nakrájejte cuketu, opečte ji na pánvi, přelijte olejem a máte skvělý předkrm na zimu
Dejte staré zavařovačky do pucu a znovu je použijte. Zápachu je zbaví lžička hořčice, přilepené etikety fén
Máslo vs. olej: Který z nich je zdravější? V jídelníčku omezte hlavně nasycené tuky
Jak poznat, že je olej správně rozpálený na smažení? Jde to i bez teploměru, stačí vám obyčejná vařečka
Akční nabídka z letáků týdne od 21. 5.: Tchibo káva za polovic, máslo za 49,90 Kč a Gambrinus za 14,98 Kč
Ani v lékárně nenajdete tak dobrý lék na rýmu, kašel i bolavé klouby. Uvařte si sirup ze smrkových výhonků
TOP slevy z akčních letáků týdne od 15. 5.: Häagen-Dazs za 29,90 Kč, zlevněné prosecco a aviváž z reklamy za stovku
Inspektoři odhalili problémy s přepáleným olejem v každé desáté restauraci, situace je však oproti minulým letům lepší
Dáváte do horkovzdušné fritézy papír? Může začít hořet, lepší jsou speciální formy a misky
Kontrola olivových olejů dopadla bídně. Skoro polovina klamala zákazníky, pohořely i známé značky
Olivový olej není vhodný na smažení? Mýtus, kterému lidi pořád věří