Kořenová zelenina

Chyby při vaření svíčkové omáčky, které ji zaručeně pokazí: Bujón i mouka jsou velké ne
Bílá fazolová polévka na špeku
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední Cena: 132 Kč

Bílá fazolová polévka na špeku

Bílá fazolová polévka je jemná, a přitom příjemně voňavá po špeku. Její příprava není nijak náročná, jen je potřeba počítat s dobou na namočení fazolí – ty nechte odpočívat ve vodě ideálně přes noc.

Bílá fazolová polévka na špeku
Co s kedlubnou? Vyzkoušejte kedlubnové carpaccio, řízečky nebo hranolky
Vykašlete se na mouku! Zahušťovat se dá chutněji a zdravěji, třeba zeleninou nebo vajíčkem
Kedluben: Jarní superzelenina, která má jen pár kalorií, spoustu vlákniny a je skvělá nejen na hubnutí
Loupete zeleninu do vývaru? Nenamáhejte se! Některé druhy přihoďte i se slupkou, bude o to lepší
Dokonalý vývar jako od maminky krok za krokem: Ten nejlepší se pomalu táhne přes noc
Buďte na jaře o krok napřed! Vrhněte se na výsev zeleniny ještě teď a radujte se z jarní úrody
Barevná řepová pomazánka s ořechy a křenem
Bramboračka v chlebovém bochánku: Lahodná a vydatná polévka pro chladné dny
Ikonická svíčková: Prověřený recept, díky kterému ji zvládne i začátečník na jedničku
Státní potravinářská inspekce varuje: Nekupujte ovoce, u kterého není uveden původ, můžete velmi snadno naletět
Je bezpečné jíst syrovou zeleninu a co nám dává? Brambory a houby vždycky vařte, jinak si koledujete
Ochutnejte (ne)tradiční rebarboru naslano: Skvěle se hodí k mořským plodům, ke steakům nebo k luštěninám
Zbožňovala ji i Kateřina Veliká: Výbornou polévku z Východu připravíte z červené řepy, kořenové zeleniny a masa
Objevte kouzlo hovězí oháňky. Příprava je jednoduchá a chuť nezaměnitelná
Ty nejlepší mrkvové recepty, které si vaše děti zamilují
Víte, jaký je rozdíl mezi petrželí a pastinákem? A jak který druh používat v kuchyni?