Bakterie

Místa, kde se v kuchyni skrývá nejvíc bakterií. Prkénka i vařečky jsou jich plné, ale ráj najdete v houbičce
Pozor, z jedlých hub se mohou stát „jedovaté“. Ty přemrzlé nejezte, radí mykolog
Podobně jako u rýže, i u těstovin číhá nebezpečí otravy. Na vině je stejná bakterie
Růžový „sliz“ v koupelně nikdy neignorujte. Jde o bakterii, která způsobuje infekce i kožní problémy
Kontroly SZPI ukázaly alarmující čísla. Skoro polovina zmrzlin a více než polovina ledů nesplnily hygienické limity
Supermarkety stahují z prodeje nebezpečnou šunku. Většina už se prodala zákazníkům
Po dovolené nezapomeňte odpustit vodou ve dřezu i sprše, legionella číhá v kohoutku
Bakterie v kuřecích stehnech Vodňanské drůbeže. 135 kilo už se prodalo zákazníkům, veterináři varují, výrobek nejezte
Obchody stahují nebezpečné sýry. Část z nich už mají zákazníci doma. „Nejezte je, vrátíme vám peníze,“ vzkazují
Řetězce stahují z prodeje výrobky: Plíseň v sýru z BILLA, glycerol v dětských kapsičkách Action
Uvařená rýže vás může otrávit. V ledničce zbytky vydrží i 4 dny, ale musíte je urychleně zchladit
Připravte svůj záchod na nejhorší. I letos řádí kampylobakterióza, chytíte ji z kuřecího nebo melounu
Nebezpečné potraviny v obchodech: Máslo s bakteriemi, vadná smetana i čokoláda
Málo časté i přehnané sprchování pokožce škodí. Ideální frekvence mytí záleží na vaší práci i pokožce
Nejenom maso! Ani houby nebo vajíčka nikdy neoplachujte vodou, radí hygienici
„Čisté vozíky? Je to všelijaké. Jednou jsem přišel domů celý zapatlaný,“ řeší zákazník hygienu v obchodech
Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend? Dejte minci do mrazáku, předejdete tak problémům se závadným jídlem
Zákazníci se marinovanému masu vyhýbají. Odrazují je bakterie, stáří masa i složení marinády
Ručníky do pračky s běžným prádlem nepatří. Potřebují vyšší teploty a poškozují oblečení
V létě měňte povlečení, ručníky a utěrky častěji než během roku. Ložní prádlo 1x týdně, ručníky už po 2 dnech