Játrové knedlíčky

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Játrové knedlíčky v nudlové polévce, servírované v bílém talíři. Lamart.cz

Domácí játrové knedlíčky vypadají v polévce velmi hezky, jsou jednoduché na přípravu a vždy budou chutnat lépe než ty kupované. S těmito knedlíčky bude každá vaše polévka vypadat slavnostně.

Ingredience

Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Játra odblaňte a rozemelte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka. Poté přisypejte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.

  • 2

    Játra přendejte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Důkladně směs promíchejte. Jestliže zůstává směs tekutá, přidejte zbytek strouhanky.

  • 3

    Navlhčete si ruce a prsty tvarujte knedlíčky, skládejte je na prkénko a pak všechny najednou vhoďte do vroucí vody nebo vývaru.

  • 4

    Knedlíčky jsou hotové po cca 3–4 minutách, kdy vyplavou na hladinu.

  • 5

    Hotové knedlíčky podávejte v hovězím vývaru se zeleninou, masem a ideálně i polévkovými nudlemi.

Tip
  • Do směsi na knedlíčky můžete přimíchat i nasekanou petrželku.
  • Játra můžete použít i drůbeží nebo králičí.

Líbil se vám recept Játrové knedlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.