Dušené kysané zelí

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Dušené kysané zelí servírované na bílém kulatém talíři, zdobené čerstvou petrželkou. Ilustrační foto: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Zdravé dušené kysané zelí patří neodmyslitelně k podzimnímu a zimního jídelníčku. Naše tělo umí prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a posílit naši imunitu.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí překrájejte a je-li příliš kyselé, propláchněte jej vlažnou vodou.
  • 2
    Okapané zelí vložte do hrnce, okmínujte, zalijte horkou vodou, přiklopte pokličkou a dejte vařit.
  • 3
    Mezitím si nakrájejte na jemno cibuli.
  • 4
    V kastrolku zahřejte sádlo, vsypte na něj cibuli a nechte ji zpěnit. Na ni vsypte hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravte světlou jíšku.
  • 5
    K poloměkkému zelí přidejte jíšku a doduste doměkka.
  • 6
    Během dušení občas zamíchejte.
  • 7
    Podle chuti zelí přislaďte, přisolte a přikyselte.
  • 8
    A je hotovo. Dušené kysané zelí podávejte jako přílohu k pečenému masu.
Tip

Sádlo můžete nahradit olejem.

Líbil se vám recept Dušené kysané zelí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat