I ta nejjednodušší dýňová polévka má své kouzlo. Tento recept si ale určitě oblíbíte nejen pro jeho rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti, a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.
Dýně hokkaidó, někdy také nazývaná hokaido, je velmi zdravá a chutná zelenina.
Dýně hokkaidó má příjemnou máslovou chuť a nemusí se loupat, navíc se dá zpracovat na sladko i na slano. V kuchyni má široké využití – můžete ji vařit, péct, dusit nebo grilovat. Jíst ji ale můžete i v syrové podobě.
Sonja Rachbauer / Shutterstock.com
Kupi.cz
Tip od Kupi.cz: Pro ty, kdo milují husté polévky, si ji vyzkoušejte úplně nakonec zahustit toastovým chlebem nebo pečivem natrhaným na kousky a krátce povařte. Výsledek vás překvapí.
Nakonec můžete polévku na talíři dochutit krémovým balsamicem, ozdobit dýňovými semínky a podávat s chlebem nebo pečivovými krutony. Dobrou chuť!
Zdroje: Bylinkyprovsechny.cz, autorský recept a video Kupi.cz