Máte rádi brambory? Už vás nebaví vařit stále dokola ty stejné přílohy? Vyzkoušejte naše bramborové recepty, které vás možná příjemně překvapí nejen netradičním způsobem přípravy, ale i chutí. Tak co bude dnes k večeři?
Nenechte se zmást názvem, řízky tentokrát vynecháte. Bramborové placičky jsou chutným a sytým adeptem na rychlý rodinný oběd nebo večeři. Co budete k přípravě receptu potřebovat?
Postup je jednoduchý. Oloupejte a uvařte brambory. Jakmile změknou, nechte je zchladnout, nastrouhejte je nahrubo a poté nastrouhejte také eidam a klobásu. V míse spojte tyto tři suroviny, mouku a přidejte ostatní ingredience s nasekanou čerstvou petrželkou. Bokem si trochu hladké mouky odložte, z připravené směsi vytvarujte malé placičky a v mouce je obalte. A pak už jen smažte tak dlouho, než vám řízečky krásně zezlátnou. Podávejte s oblíbeným dipem, třeba ze zakysané smetany.
Tip: V žádném z těchto receptů se bez brambor neobejdete! Podívejte se, kde je teď seženete v akci – například Lidl je nabízí do 15. 8. za cenu 17,90 Kč za 2 kg, v Penny zase ještě dnes pořídíte kilo za 7,90 kč.
Už vás omrzel klasický bramborový salát? Máme pro vás svěží letní recept, ve kterém se snoubí jemná chuť brambor se šťavnatostí sušených rajčátek. Připravte si:
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, poté je nakrájejte na menší kusy a smíchejte s nakrájenou cibulí. Svařte smetanu s rozetřeným česnekem a sušenými rajčaty – jakmile dojde k varu, stáhněte teplotu a šleháním vmíchejte žloutek, máslo a koriandr. Zálivku promíchejte s brambory a ihned podávejte. Salát můžete konzumovat vlažný, anebo jej nechte vychladit v lednici.
Patříte mezi milovníky polévek a zároveň zbožňujete brambory? Pak vás potěší náš recept na bramborový krém – polévku, která chutná jako bramborová kaše. Rozplývá se totiž na jazyku, je dokonale jemná, a její příprava je navíc tak jednoduchá! Potřebujete:
Na másle osmahněte cibulku, přidejte nakrájený pórek a petržel. Nechte lehce opražit a poté přidejte nakrájené brambory, koření, smetanu a vývar. Nechte povařit do změknutí brambor a následně důkladně promixujte. Na závěr můžete podávat s oblíbenými bylinkami, případě se špetkou strouhaného čedaru. Přejeme vám dobrou chuť!
Tip: Pamatujte, že brambory se někdy vyplatí neloupat. Proč tomu tak je a které další suroviny je lepší jíst se slupkou, si můžete přečíst v našem dřívějším článku.