Vánoce se kvapem blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit základní máslový, čokoládový a oříškový krém, se kterými bude pečení vánočních dobrot hračka.
Kupte se slevou Božkov Original Tuzemský.
Máslový krém je základ, který se musíte naučit, abyste mohli tvořit ostatní varianty, které jsou přípravou velmi podobné. Máslový krém využijete na slepované cukroví, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované ořechy.
Ingredience:
Postup:
Čokoládový krém se bude hodit do všech slepovaných vánočních druhů cukroví, kterým chcete dodat pořádný čokoládový šmak. Zároveň jím můžete naplnit také pařížské rohlíčky, čokoládové koule, kakaové ořechy i čokoládové košíčky.
Kupte se slevou Čokoláda Excellence Lindt.
Do tohoto krému budete potřebovat 50 gramů čokolády. Můžete použít mléčnou i hořkou, výraznější chuti ale dosáhnete použitím čokolády s vyšším obsahem kakaa.
V přípravě následně postupujte stejně jako u máslového krému – rozmíchejte si a uvařte mléko s moukou, utřete máslo s cukrem a rumem a vše smíchejte. Právě během spojování obou směsí ovšem do krému přidejte i zmíněných 50 gramů čokolády. Opět nechte ztuhnout v lednici, a poté použijte na cukroví.
Pokud se nespokojíte s čistým krémem či jeho čokoládovou variantou, případně chcete mít svoji nabídku cukroví ještě bohatší, sáhněte po ořechovém krému. Exkluzivní jsou plněné ořechové trubičky, ořechové věnečky, ořechové včelí úly i plněné vykrajované cukroví.
Kupte se slevou Vlašské ořechy Naturalia.
Ořechový máslový krém je obohacený, jak jinak, o ořechy. Nejlépe vyniknou ty vlašské, vyzkoušet však můžete klidně i jiné druhy. Výsledné cukroví jimi navíc můžete na závěr i ozdobit.
Základem je opět recept na klasický máslový krém. Připravte si tedy dvojici směsí ze všech potřebných surovin, a jakmile je budete smíchávat dohromady, přisypte k nim vybrané ořechy – najemno namleté, zhruba 5 lžic (pokud pracujete s množstvím surovin dle receptu výše).