Jak využít zbytek džemu nebo parfému? Ještě je nevyhazujte, dokážete s nimi vykouzlit zázraky

Zbytek džemu nebo parfému? Tyto věci ještě nevyhazujte! Naposledy s nimi vykouzlete zázraky Canva

Napadlo vás někdy, jak zužitkovat vypotřebované a zdánlivě prázdné věci ještě předtím, než je vyhodíte? Tentokrát jsme pro váš našli způsoby, jak ještě naposledy využít vyjedenou sklenici od majonézy či marmelády a jak efektivně naložit se zbytkem parfému nebo prázdnou tubou od make-upu či krému.

Přečtěte si také

Jak vybrat nejlepší kolečkové brusle? Záleží na typu, parametrech i vašich zkušenostech

Dresink i ochucené mléko – z vyjedených sklenic vyrobíte ještě poslední lahůdky

Objevilo se vám po vyškrabání marmelády, majonézy nebo čokoládové pomazánky dno sklenice? Ještě než sklenici vymyjete nebo se jí zbavíte, vyzkoušejte následující tipy.

Do skleničky se zbytky brusinkového džemu můžete nalít trochu vinného nebo balzamikového octa a kapku olivového oleje. Zavřete a zatřepte. Vznikne vám skvělý dresink na salát – například s rozpečeným hermelínem, se kterým tvoří brusinky výbornou chuťovou kombinaci.

Stejně lze postupovat i u majonézy. K ní lze do skleničky přidat trochu bílého jogurtu a hořčice, kapku balzamikového octa a bylinky podle chuti.

Zbytek lískooříškové pomazánky dolijte ve sklenici horkým mlékem, vznikne vám lahodná horká čokoláda Canva

A co se zbytkem lískooříškové pomazánky? Stačí do vyjedené sklenice nalít teplé mléko, zavřít a protřepat. Vznikne vám jedna porce skvělého čokoládového mléka, které si můžete dále dle libosti dochutit a dozdobit.

I poslední zbytky medu může být obtížné ze sklenice vyškrábat – není proto nic jednoduššího než ho zalít horkou vodou, přidat pytlík s čajem a nechat vylouhovat. Med se mezitím ze stěn sklenice krásně uvolní a horký nápoj dosladí.

Prázdná tuba od krému není vždy úplně prázdná

Určitě to znáte – ať mačkáte, jak mačkáte, více krému nebo make-upu už z vypotřebované tuby zkrátka nedostanete a zrovna nemáte po ruce žádný jiný. Než si skočíte do obchodu pro nový, zkuste tubu rozstřihnout. Uvidíte, že uvnitř se ukrývá ještě spousta krému nebo make-upu (někdy takto v „prázdném“ obalu vyhodíme i 10 % obsahu).

Pokud navíc tubu rozstřihnete na tři části, přičemž tenčí, prostřední pruh odstraníte, půjdou vám koncové strany do sebe zasunout a zbytek krému vám nevyschne.

Zbytkem parfému si provoňte neparfemovaný tělový krém, vůně se vám nebudou přebíjet Canva

Vyrobte si tělové mléko, které bude vonět stejně jako váš parfém

Zachránit lze i poslední kapky parfému nebo toaletní vody, na kterou je už i hadička rozstřikovače krátká. Stačí odstranit uzávěr (někdy na to budete muset použít kleště), případně rozprašovač mírně uvolnit tak, aby zvládla tekutina postupně odkapat, například na talířek, na který flakón dnem vzhůru postavíte.

Získaný zbytek parfému můžete vmíchat do neparfemovaného, tělového krému. Získáte tak hydratační péči pro své tělo, jejíž vůně se nebude s vaším oblíbeným parfémem přebíjet.

Případně si můžete na internetu zakoupit miniaturní, opakovaně plnitelné rozprašovače či atomizéry na parfémy (např. s objemem 5 ml), ze kterých půjdou poslední mililitry parfému nebo toaletní vody snáze aplikovat, a navíc svou oblíbenou vůni můžete mít neustále u sebe.

Tip: Plnitelné flakónky na internetu seženete za 50 Kč i 200 Kč. Při nákupu si všímejte nejen ceny, ale i objemu a způsobu plnění – do některých stačí parfém jednoduše nalít (to oceníte právě u zbytků), jiné se nasazují na hrdlo flakónku a tekutina se do nich pomocí tlaku doslova nasává.