Recept na pečený hermelín z TikToku, který poblázní vaše chuťové pohárky

Hotový camembert s rajčaty a bagetou Kupi

Hermelín je lahodnou ozdobou jednohubek, chlebíčků, ale skvěle chutná i samotný. Výtečně se páruje s víny a jeho chuť dokáže dovést mnoho receptů k dokonalosti. TikTok ovládl nespočet videí, které se zaměřují na hermelín a další sýry s plísní na povrchu, jako je camembert a brie. Lze je mnoha způsoby zapéct a vytvořit tak s minimální námahou lahodné pokrmy. Pokud máte tyto typy sýrů v lásce, poradíme vám recepty, které byste rozhodně měli vyzkoušet.

Přečtěte si také

Test samoopalovacích produktů: Všechny byly účinné, ale má to jeden velký háček

Lahodný hit TikToku

Zapečený hermelín je u nás oblíbený již mnoho let, a to zejména v jarním a letním období, kdy spousta lidí miluje grilování na zahradě či balkoně. Kdo by totiž odolal roztékajícímu se sýru? Hermelín je skvělý nejen jako rychlá svačina, ale především jako chutný oběd nebo večeře. Výborně se hodí i ke skleničce bílého vína.

Zapečený camembert s bagetou a rajčaty – recept

Ingredience:

  • Bageta
  • Camembert nebo hermelín
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Cherry rajčata
  • Oregano
  • Bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Nachystejte si malý pekáček vyložený pečicím papírem, který lze dát do trouby. Můžete použít i horkovzdušnou fritézu. Tu je ale nutné také vyložit pečicím papírem, aby vám sýr neprotekl skrz mřížku.
  2. Nakrájejte bagetu na kolečka, česnek prolisujte.
  3. Na vrchní část camembertu lehce nařežte mřížku. Potřete jej prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
  4. Camembert posypte oreganem a bazalkou. Lehce osolte a opepřete.
  5. Po jeho obvodu umístěte cherry rajčátka.
  6. Kolem cherry rajčátek vyskládejte po obvodu nakrájenou bagetu, kterou vyplníte zbývající prostor.
  7. Umístěte do trouby na 10 až 15 minut (do fritézy asi na 25 minut) nebo déle, dokud není sýr na povrchu zlatavý, a poté servírujte.

Na video z TikToku se můžete podívat níže:

Další tipy na pokrmy s hermelínem

Obalovaný smažený hermelín

Obalte hermelín v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), nejlépe dvakrát, aby vám při smažení hned nevytekl. Položte obalovaný hermelín na pánev s rozpáleným olejem a smažte z obou stran, dokud není zlatavě hnědý. To obvykle trvá asi 3-4 minuty na každou stranu. Jakmile je hermelín krásně zlatavě hnědý a křupavý, vyjměte ho z pánve a nechte trochu okapat na papírovém ubrousku. Poté můžete hermelín podávat s čerstvým chlebem, brusinkovou omáčkou, medem nebo jinými oblíbenými přílohami.

Grilovaný hermelín

Hermelín můžete připravit na grilu nebo v troubě. Stačí jej položit na grilovací mřížku nebo do pekáče a grilovat ho až do zlatavé barvy. Můžete přidat rozmarýn, med nebo další koření pro zvýraznění chuti.

Grilovaný hermelín s oblohou na hnědém talíři Mironov Vladimir / Shutterstock.com

Pečený hermelín s medem

Hermelín můžete samozřejmě také péct v troubě, stejně jako v naše receptu. Položte ho do pekáče, přidejte na něj ořechy, rozmarýn, med nebo další koření a pečte ho v troubě při střední teplotě až do zlatavé barvy a mírně roztaveného stavu. Podávejte s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.

Hermelín s medem a ořechy

Položte hermelín do pekáče, přidejte na něj plátky jablek, ořechy a med. Pečte v troubě až do roztavení a sladkého zkaramelizování přísad. Podávejte s čerstvým pečivem.

Hermelín v listovém těstě

Obalte hermelín v listovém těstě a pečte v troubě, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Podávejte s ovocnou omáčkou nebo medem.

Nakládaný hermelín
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je vhodný především k pivu, ne náhodou je to oblíbená pochoutka v mnoha českých restauracích. Vyrobit si jej však můžete také doma, je to jednodušší, než si myslíte.

Nakládaný hermelín
Hermelínová pomazánka
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Hermelínová pomazánka

Naše hermelínová pomazánka vám jistě přijde vhod, a to nejen na Silvestra. Skvěle se hodí i na jakoukoliv párty či oslavu. Příprava je rychlá a jednoduchá, pokud tedy patříte mezi milovníky hermelínu, jistě si ji zamilujete.

Hermelínová pomazánka

Toto jsou jen některé z mnoha způsobů, jak upravit hermelín a jemu podobné sýry. Co se týče experimentování, jedinou překážkou může být vaše fantazie.

Pokud máte nějaké vlastní tipy na kouzlení s hermelínem, neváhejte se o ně podělit do komentářů.

Zdroj: TikTok, Kupi