Vyrobte si dětské vlhčené ubrousky bez chemie

Vlhčené ubrousky bez chemie - vyrobte si je sami doma Canva

Běžné vlhčené ubrousky, které zakoupíte v obchodě, jsou nasáklé směsí chemikálií, aby zůstaly dlouho vlhké. Do lidské kůže se tak vstřebávají toxické látky, které mohou zejména u miminek vyvolat alergickou reakci. Vyrobte si raději ubrousky vlastní – a zcela bez chemie.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

V sobotu 13. dubna 2024 proběhne Sbírka potravin. Doporučený seznam produktů, kterými pomůžete nejvíce

Chcete-li se chemikáliím ve vlhčených ubrouscích vyhnout a zároveň ušetřit spoustu peněz, vyrobte si je sami doma. Je to opravdu jednoduché a nezabere vám to více než 15 minut.

Co budete na přípravu vlhčených ubrousků potřebovat?

  • misku
  • kokosový a olivový olej
  • horkou vodu
  • tea tree olej
  • přírodní olivové mýdlo
  • papírové utěrky
  • nůžky
  • uzavíratelnou nádobu
Jak si vyrobit vlhčené ubrousky snadno a rychle Canva

Jak postupovat?

Krok 1: Směs na ubrousky

Do misky nalijeme dva hrnky horké vody a rozmícháme v ní tři lžíce kokosového oleje. Dále přidáme dvě lžíce olivového oleje, dvě kapky tea tree oleje a jednu lžíci olivového mýdla. Hotovou směs promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 2: Samotné vlhčené ubrousky

Poté vezmeme kuchyňské ubrousky a přeřízneme je napůl (nenahrazujte utěrky toaletním papírem – utěrky jsou jednovrstvé, hrubší a pevnější). Odřezané ubrousky ještě upravíme nůžkami, abychom neměli střapaté konce.

Jednu polovinu utěrek vložíme do uzavíratelné nádoby a zalijeme připravenou tekutinou. Ubrousky necháme nasát 5 minut z jedné strany, poté nádobu otočíme a necháme nasát zase 5 minut ze strany druhé. Na závěr vyndáme kartonovou ruličku a ze středu vytáhneme první ubrousek.

Mějte vlastní vlhčené ubrousky vždy při ruce Canva

Jen vytáhnout a utřít. Jak pohodlné, že? Vlhčené ubrousky nabízí snadné použití na mnoho věcí – od odlíčení, přes úklid až po přebalování miminek. Na cesty vložte ubrousky do uzavíratelných sáčků a mějte je kdykoliv při ruce.