Lednička na kosmetiku: Zbytečnost, nebo užitečný pomocník do koupelny?

Žena sedí vedle otevřené ledničky na kosmetiku Pixel-Shot / Shutterstock.com

Vypadají jako jen trochu větší ledničky do domečku pro panenky. A přesto si je pořizuje čím dál více dospělých. Ledničky na kosmetiku nabízí hned několik výhod. A to nejen do koupelny, ale také do práce nebo do auta. Doma i na cestách totiž překvapí jak schopností chladit, tak i ohřívat. Kolik takové ledničky stojí, podle čeho vybrat tu správnou a na co všechno se vám mohou hodit?

Přečtěte si také

Konfitovaný česnek: Krásně se roztírá a jeho chuť na křupavém pečivu vás dostane

Proč si pořídit ledničku na kosmetiku?

Je ideální pro všechny, kteří (nejen v létě) ocení po ruce studené místo pro skladování kvalitní či přírodní otevřené kosmetiky.

Ať už jde o krémy, masky, séra, gely na oči, nebo různé pleťové vody a roztoky, díky chladu a temnu se u některých může zvýšit účinnost aktivních látek, ale také prodloužit životnost. Výborná je lednička také na vychlazování masážních válečků a kamenů, masek na obličej nebo polštářků pod oči.

Dá se ale využít také pro skladování léků, mastí a chladivých obkladů. A samozřejmě také nápojů nebo jídla. Ať už v práci, nebo na cestách, pohodlně se do ní vleze pár plechovek nebo menší svačina či obědový box.

Člověk sahá do lednice na kosmetiku New Africa / Shutterstock.com

Kolik ledničky na kosmetiku stojí?

Na trhu je někdy najdete i pod názvy jako turistické, miniaturní (mini) nebo cestovní ledničky. Jejich cena se odvíjí zejména od použitého materiálu, velikosti, možnosti nastavení teploty chlazení (ohřevu) nebo hlučnosti. Sehnat se dají i levnější modely, které stojí pod tisícovku, běžná cena se ovšem pohybuje kolem 1 500–2 500 Kč.

Podle čeho ledničku na kosmetiku vybírat?

Kromě designu a velikosti (objemu) je dobré si při výběru či nákupu ověřit, jaké nastavení teploty daný model nabízí, jak moc hlučný je (zejména chcete-li mít ledničku na svém kosmetickém stolku v ložnici, případně v kanceláři), jak je uvnitř uspořádaný nebo z jakého materiálu je vyrobený. Pro levnější bývá typické plastové zpracování, pro dražší spíše odolnější, kovové, které také lépe drží teplotu.

Některé mají dokonce uvnitř osvětlení. A pokud chcete s ledničkou cestovat, pak si zkontrolujte, zda obsahuje napájecí kabel do auta nebo jak je těžká.

Zavřená minilednička Pixel-Shot / Shutterstock.com

Chladí, ale také ohřívá

Většina ledniček na kosmetiku disponuje také funkcí ohřevu, která činí z tohoto malého spotřebiče multifunkční nástroj. Nahřívat si uvnitř můžete nejen ručníky nebo vatové tamponky, ale také nápoje, jídla či dětské příkrmy. Stejně jako u chlazení takovou funkci oceníte i mimo domov, třeba na cestách, na chalupě nebo v práci.

Zdroj: klarstein.cz, mall.cz, evergo.cz