Stažení výrobků v obchodech: Pozor na párky s úlomky kovů nebo dezert, který může vyvolat alergickou reakci

Zčásti plný nákupní vozík v supermarketu 1000 Words / Shutterstock.com

Jako spotřebitelé si často přejeme, aby produkty, které kupujeme, byly bezpečné a splňovaly určité standardy kvality. Nicméně, v některých případech může dojít k situaci, kdy je potřeba produkt stáhnout z prodeje, protože není bezpečný nebo nesplňuje určité normy. V tomto článku jsme se zaměřili na potraviny, které velké řetězce stahují aktuálně z prodeje a varují před jejich konzumací.

Přečtěte si také

Vynikají oběd do hodiny: Domácí špecle se slaninou a žampiony si zamilujete

Makro stahuje párky a klobásky

Velkoobchod makro tento týden vydal tiskové prohlášení, ve kterém oznamuje stažení dvou výrobků. „Z preventivních důvodů jsme přistoupili ke stažení níže uvedeného výrobku z trhu, od dodavatele KOSTELECKÉ UZENINY AS, z důvodu možné fyzikální kontaminace drobnými kovovými kousky.“

O který výrobek se konkrétně jedná?

  • ARO PÁRKY DEBRECÍNSKÉ CHLAZENÉ, balené po 1 kg
  • Datum spotřeby: 18. 5. 2023
  • Šarže: L0419-950147973
  • EAN: 2862000000002

Výrobek mohli zákazníci zakoupit v období od 24. dubna do 8. května 2023. Pokud jste uvedenou šarži zakoupili a máte ji k dispozici, výrobek nekonzumujte! Můžete jej vrátit v jakémkoli velkoobchodním středisku makro. Za zakoupené výrobky vám budou na základě prodejního dokladu vráceny zpět peníze. Vrácení je možné do 18. května 2023.

Debrecínské párky stažené z prodeje kvůli možné kontaminaci kovovými kousky makro

Společnost Makro Cash & Carry ČR s.r.o. přistoupila ke stažení dalšího výrobku z trhu z důvodu chybějícího alergenu ve složení výrobku. Při výrobě došlo k záměně a klobásy obsahují sýr cheddar.

Kterého výrobku se stažení týká?

  • Klobása s jalapeňos chlazená, cca 450 g
  • Datum spotřeby: 14. 5. 2023
  • Šarže: L85005221
  • EAN: 2844850000005

„Výrobek jste si mohli zakoupit v období od 6. do 11. května 2023. Pokud jste uvedenou šarži zakoupili a máte ji k dispozici, prosíme vás, abyste v případě alergie na laktózu výrobek nekonzumovali. Výrobek můžete vrátit do jakéhokoli velkoobchodního střediska makro. Vrácení je možné do 14. května 2023,“ vzkázal obchodní řetězec.

Spravte si chuť

Tesco a Kaufland stahují z prodeje dezerty

K oznámení o stažení výrobku z prodeje, konkrétně Müller Vegan Mousse Chocolate (2x70 g), přistoupil také řetězec Tesco, který na konci minulého týdne zveřejnil varování na svých stránkách. Na stejný výrobek vyhlásil svolávací akci i Kaufland.

„Vzhledem k tomu, že níže uvedené výrobky, které jste mohli zakoupit v některé z provozoven společnosti Tesco Stores CR a.s., mohou obsahovat vyšší než stopové množství mléčné bílkoviny, která není deklarovaná na etiketě, je možné výrobky vrátit na oddělení informací. Na základě řádně uplatněné reklamace vám bude ihned vrácena kupní cena tohoto výrobku,“ píše se v tiskové zprávě řetězců.

Veganský čokoládový dezert, který je aktuálně stažený z prodeje Kaufland / Tesco

Který výrobek obchody stáhly?

  • Müller Vegan Mousse Chocolate, 2x70 g
  • Datum minimální trvanlivosti: 13. 5. 2023 a 27. 5. 2023
  • EAN: 4025500275211
  • Dodavatel: Molkerei Alois Müller GmbH & Co. KG.

Kvůli technické chybě při výrobě se do výrobku dostala mléčná bílkovina, která nebyla součástí receptury. To může vést k možným alergickým reakcím u osob, které trpí alergií na mléčnou bílkovinu. Pro osoby bez alergie na mléčnou bílkovinu je tento výrobek vhodný ke konzumaci bez omezení. Výrobce se velice omlouvá za nepříjemnosti a děkuje všem zákazníkům za pochopení.