Aktuální novinky mezi sýry i dětskými dezerty

Různé druhy sýrů na stole Katarzyna Hurova / Shutterstock.com

Výrobci tradičních českých a slovenských sýrů stále přicházejí s novými variantami. A letos na jaře k nim přibyly také mléčné dezerty nebo alternativy mléka. Které z novinek určitě stojí za vyzkoušení?

Přečtěte si také

Jak se liší výživové hodnoty slepičích vajec z velkochovů ve srovnání s těmi z volného výběhu? Rozdíl je ohromující

Nabídka mléčných výrobků v obchodech se rozšiřuje

Jarní měsíce jsou ideální pro představení novinek na grilování, ale i sýrů, které jdou naproti zdravému životnímu stylu. Někteří se těší na teplé večery, které stráví na zahradě s přáteli, jiní po zimě stravu odlehčují. A značka Liptov myslí na obě skupiny.

„S příchodem jara jsme chtěli přinést něco nového. Sledujeme při tom zejména moderní trendy ve stravování,“ přiblížil Aleš Malenka, generální ředitel společnosti Savencia F&D, která Liptov vlastní.

Kupte oblíbenou mléčnou pochoutku v akci

Liptov představil novinky

Velmi očekávaná je nová řada Gouda a Bryndza, která neobsahuje laktózu. Mohou si ji tedy dopřávat i lidé s potravinovou alergií nebo intolerancí. Bryndzu navíc nyní koupíte i ve větším balení o hmotnosti 250 gramů. Oba produkty by už měly být dostupné ve většině maloobchodních řetězců.

A pokud máte vy nebo vaše děti rádi mléčné dezerty, možná vás zaujme novinka od Pribináčku. Jmenuje se Tyčinka s Tvarrrohem, protože má vysoký podíl tvarohu (až 51 %) a zároveň obsahuje jen minimum cukru. „Tyčinka obsahuje nejméně cukru na porci ve srovnání se všemi podobnými chlazenými tyčinkami na trhu. Jedná se o skvělou pochoutku pro děti i dospělé,“ popsal Malenka.

Nové sýry od značky Liptov Savencia FD

Nové rostlinné nápoje v mnoha příchutích

Rozšiřuje se i nabídka rostlinných alternativ mléka. Ty od Body&Future poznáte na první pohled podle ekologického obalu, který až z 86 % tvoří obnovitelné zdroje, konkrétně dřevo a cukrová třtina. Zajímavé jsou ale i díky vyváženému složení s vysokým obsahem vápníku a vitamínu D3. Navíc máte na výběr pět různých příchutí – kakao, kokos, sóju, mandle a rýži.