Valentýnské sněhové pusinky, které doslova tají na jazyku
Láska prochází žaludkem a kdy jindy hřešit než na svatého Valentýna. Připravte své drahé polovičce sladké sněhové pusinky, které doslova tají na jazyku. Křehké na povrchu a uvnitř vláčné a vonící po malinách, takové jsou naše pusinky.
Ingredience
- 4 bílky
- hrst malin (dají se nahradit potravinovým barvivem)
- 120 g krupicového cukru
- 110 g moučkového cukru
- 1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička vinného octu
Kupi.cz
Postup
- Do mísy dejte bílky a vyšlehejte je společně s cukrem do tuha.
- Maliny rozmixujte nebo rozmačkejte a přepasírujte přes sítko do hmoty cukru s bílkem (místo malin se dá použít i potravinářské barvivo).
- Postupně do obarvené hmoty přidávejte cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a šlehejte dalších pár minut, dokud se vše dokonale nespojí.
- Troubu si předehřejte na 150 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na ten nanášejte pomocí cukrářského sáčku pusinky. Mezi jednotlivými kousky dělejte velké mezery, protože při pečení zvětší svůj objem.
- Troubu stáhněte na 140 °C a dejte pusinky péct na 40 minut. Poté troubu vypněte, otevřete a pusinky v ní nechte „dojít“ dalších 10 minut.
- Vychladlé pusinky by měly být krásně křupavé na povrchu a uvnitř vláčné a měkké.