Ne, raději Kolaloku. Kde nově koupíte filmovou limonádu a po jakých dalších originálech sáhnout?

Čtyři sklenice s nealkoholickými nápoji Yulia Davidovich / Shutterstock.com

Pokud jste někdy přemýšleli, jak chutná slavná limonáda z českého filmu Limonádový Joe, máme pro vás dobrou zprávu – ikonickou Kolaloku si můžete sami vyzkoušet. V jakých prodejnách ji seženete a jaké další originální limonády lze na českém trhu sehnat?

Přečtěte si také

Víte, jak správně skladovat polévku, aby dlouho vydržela? A jak na její ohřev?

Nealkoholická limonáda nejen pro kovboje

Nealkoholickou limonádu, která se inspiruje českým filmem Limonádový Joe aneb Koňská opera, přivedl letos na český trh její tvůrce Radek Umlášek. Svůj nápoj postavil na inspiraci zmíněným filmem, což je patrné i z etikety nápoje, kterému vévodí postava kovboje.

V receptuře jsou využity především kolové oříšky, vybrané koření jako badyán či skořice a také citrusy, obzvláště medové pomeranče. Tvůrce již nicméně plánuje novou příchuť. Limonádu lze pořídit v 250ml plechovkách, v lahvích o objemu 330 ml, případně v PET lahvích o objemu 0,5 či l 2 l. Její cena začíná kolem částky 22 Kč.

Kde si ji můžete koupit?

Kolalokovu limonádu aktuálně zakoupíte v obchodním řetězci Albert či přes e-shop Rohlik.cz. V nabídce ji mají také obchody JIP a TAMDA FOODS, případně další online prodejci.

Žena si vybírá nealkoholický nápoj z regálu v obchodě noina / Shutterstock.com

Originální limonády u nás

Lákají vás nové chutě? Nabídka na trhu je skutečně široká, byť se to tak na první pohled nemusí zdát. Vyzkoušejte naše tipy na zajímavé limonády, o kterých jste dost možná ani nevěděli.

Připravte se na svátky

Kupte se slevou Kofola.

Porovnat slevy

Vsaďte na originální příchutě

Pokud máte svoji oblíbenou značku limonád, možná vám postačí sáhnout po jiném druhu, než jste byli doposud zvyklí. Pro příklad nemusíme chodit daleko – česká Kofola nabízí zajímavé varianty během roku i o Vánocích. Letošní verze má příchuť lineckého cukroví či vanilkových rohlíčků, za dobu své existence však vydala už přes 30 různých příchutí.

Vsadit můžete i na ovocné džusy, které místo běžných variant nabízí i exotické mixy. Příkladem je značka Relax, v jejíž řadě Exotica najdete příchutě jako kaktus, kokos, liči či cukrový meloun.

Vůně exotiky

V honu za netradiční chutí jsou sázkou na jistotu i obchody s asijskými potravinami. S nápoji s příchutí liči, mango či marakuja jste se již nejspíš setkali, opravdoví fajnšmekři však mohou zkusit i takový unikát, jako je nápoj aloe vera s příchutí vlaštovčích hnízd.

Nezvyklé chutě si snadno zamilujete

Kupte se slevou Nápoj Jumex.

Porovnat slevy

Je libo trochu alkoholu?

V nabídce nemusíme zůstávat u nealka, i alkoholické nápoje nabízejí zajímavé varianty. Pokud fandíte limonádám, zaujmout by vás mohly nápoje hard seltzer, které v sobě spojují perlivou limonádu s alkoholem. V Česku jsou k dispozici třeba značky WAI Moment či Viper, jehož distribuce bude nicméně letos ukončena.

Zajímavé pak může být i pivo Desperados, které v sobě kombinuje chuť piva a mexické tequily, případně pivo s příchutí zázvoru od značek jako Caribia či Tropical Sun.