Dýňové latte macchiato s medovým kořením

Káva, která voní podzimem, tak přesně takové je dýňové latte macchiato s medovým kořením. Vyzkoušejte si tuto lahodnou kávu připravit podle našeho videoreceptu. Koření si můžete namíchat podle své chuti, anebo použít hotovou vánoční směs na perníčky, kterou koupíte v každém supermarketu.

Přečtěte si také

Češi utratili během Black Friday více než sedm miliard korun
Češi utratili během Black Friday více než sedm miliard korun

Ingredience

  • půl malé dýně Hokkaidó
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru
  • 1 špetka mletého kardamomu
  • 300 ml mléka
  • 4× espresso (nebo 120 ml silné kávy)
Dýňové latte macchiato na stole s podzimní dekorací Kupi.cz

Postup

  1. Dýni Hokkaidó si rozpulte, vydlabejte její dužinu a nakrájejte ji na plátky a poté na kostičky. Vložte je do vařící vody a vařte do změknutí.
  2. Kostičky dýně přendejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem. V druhé misce smíchejte med s trochou skořice a mletého zázvoru.
  3. Do sklenic na kávu vždy vložte část dýňového pyré a medové směsi. Přidejte napěněné mléko a dolijte čerstvě připraveným espressem. Vršek pěny dozdobte zbytkem medu s kořením.