Jablečné kapsičky s tvarohovou náplní

Dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Křupavé listové těstíčko plněné jablíčky se skořicí a tvarohovou-pudinkovou náplní doslova voní po podzimu.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Opory pro zahradní rostliny aneb Praktické dekorace, které vaše zahrada nutně potřebuje

Ingredience

  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 2 jablka
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Postup

  1. Nachystejte si misku, ve které smíchejte tvaroh s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
  2. Jablka rozkrojte napůl a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na tenké plátky, a ty následně ještě rozkrájejte na menší kousky, zhruba na třetiny či čtvrtiny.
  3. Na pánvi si rozpalte lžíci másla a kousky jablka na něm opečte. Během pečení je zasypte třtinovým cukrem a skořicí.
  4. Na desce si nachystejte balení listového těsta (pro usnadnění použijte to již rozválené). Rozkrojte ho na 6 čtverců, z kterých budete kapsičky dělat – do středu každé z nich dejte lžíci tvarohové směsi a na ni jablka.
  5. Šátečky zabalte ze všech stran a položte přehybem dolů na plech s pečicím papírem. Potřete vajíčkem a pečte 15–20 minut v troubě na 190 °C. Před podáváním můžete dozdobit ořechy a moučkovým cukrem.