11 tipů, jak ošetřit stehna, aby se vám bolestivě netřela o sebe

Žena v plavkách na pláži Maridav / Shutterstock.com

Šaty a sukně sluší každé ženě. Jenomže ne všechny si troufnou vyrazit v nich v létě ven. Proč? Protože bolest způsobená třením stehen o sebe je tak hrozná, že na sukně, šaty i šortky v létě úplně zanevřou. Máme pro vás 11 rad, jak tomuto nepříjemnému problému můžete udělat přítrž.

Přečtěte si také

Výrobci nápojů v plechovkách mění design. Kofola či Rockstar více vsází na eleganci

Třou se vám stehna o sebe, nebo ne?

Ženský svět se dělí na dvě skupiny. V první jsou ty, kterým se třou stehna o sebe, a ve druhé ty, které mají mezi stehny mezeru. Jestliže patříte do druhé skupiny, přejeme vám pohodové léto v sukních, šatech a super krátkých šortkách. Pokud však patříte do první skupiny, nevěšte hlavu.

Vítejte v klubu!

Naše léto sice není tak bezstarostné, protože odřená stehna zatraceně bolí, ale tím si přece výlety a dovolené nenecháme překazit. No ne?

Vyzkoušejte mastičku nejen pro děti

Odřená stehna: Nejste v tom sami

Jen si to představte. Oblečete si krásné modro-bílé šaty a vyrazíte z domu. Zpočátku nemáte žádný problém – jenomže venku je vedro a tělo se začne zahřívat a následně ochlazovat, respektive potit. A právě kvůli tomu začnete najednou tření stehen vnímat víc a víc. Za pár minut ucítíte bolest a o chvíli později už vymýšlíte nový styl chůze, abyste jí zamezily.

Taková chůze ovšem musí vypadat strašně, a tak vám nakonec nezbude nic jiného, než jít zase normálně a trpět tu řezavou bolest, která se s každým krokem mučivě stupňuje.

Ne, nejste tlustá…

Jednu důležitou věc si řekněme hned teď. To, že se vám třou stehna o sebe, neznamená, že jste tlustá. Můžete být hubená jako lunt a stejně se vám stehna o sebe budou bolestivě třít. Snaha hubnout tedy nic nevyřeší, naopak může být i nezdravá – a ba co víc, plnější stehna jsou svůdná! Naučte se s nimi tedy vycházet i v létě.

Žena se drží za stehno Maridav / Shutterstock.com

Co se dá proti tření stehen dělat?

S řešením na bolavá stehna od tření přišla například značka oblíbeného dámského elegantního oblečení PrettyLittleThing, která prodává návleky na stehna (chafing bands). Ty jednoduše navléknete a můžete si v šatičkách směle vykračovat. Koupit se dají v černé nebo v tělové barvě, a dokonce i v krajkovém provedení. Pokud je budete hledat v českých internetových obchodech, zadejte do vyhledávání „ochranný pásek na stehna“ nebo „bandeletky“.

Další možností je balzám určený přímo proti bolestivému tření stehen. Jmenuje se BodyGlide For Her Anti Chafing Balm a v zahraničí je velmi oblíbený. Stejnou funkci má také například výrobek Stealth Strip – Anti Chafing Cream.

11 tipů proti rozedřeným stehnům, o kterých možná ani nevíte

Existuje však mnoho dalších způsobů, jak proti bolestivému tření stehen bojovat.

  1. Sukně s kraťásky. Nejen, že jsou praktické, ale také chrání stehna od tření. Mnohé mívají navíc širokou gumu v pase, která stáhne i větší bříško.
  2. Když už jsme u oblečení, i pod klasickou sukni si můžete obléci tenké kraťásky (můžete klidně ustřihnout nohavice u legín), anebo rovnou koupit kalhotky s delšími nohavičkami.
  3. Pudr na nohy. Prodávají ho například v dm drogerii pod svou privátní značkou Balea. Je sice určen na chodidla, která má osvěžovat, chránit a působit jako deodorant, pro nás je ale důležitá jeho funkce vázat na sebe vlhkost, čímž bolestivému tření stehen zabrání. Podobnou práci odvede i obyčejný dětský pudr.
  4. Dětský modrý olejíček Aviril od Alpy.
  5. Sudocrem. Tento výrobek je určen k péči o citlivou pokožku dětí, která může být podrážděná a začervenalá v důsledku opruzenin či ekzému. Vaše nohy jsou také od tření citlivé a podrážděné, takže jde o naprosto ideální řešení.
  6. Tuhý deodorant mnohým proti odřeným stehnům skutečně pomáhá. Některé ženy si však pochvalují více pánské tuhé deodoranty, které jsou podle některých k tomuto účelu vhodnější než ty pro ženy, jelikož vydrží déle.
  7. Sprej „tekuté silonky“.
  8. Solamyl. Úplně obyčejný bramborový škrob.
  9. Kukuřičný škrob.
  10. Vazelína.
  11. Lubrikační gel. Ano, vážně.

Určitě spoustu z těchto věcí máte běžně doma – a zbytek se dá za pár korun koupit v obchodě. Tak si užijte bezbolestné léto v letních šatičkách. Sukně, šaty a krátké kraťásky přeci nejsou jen pro holky s mezerou mezi stehny.