Mrkvové pyré a šťavnaté kuře jsou dokonalou kombinací

Pečené kuřecí maso je vždy dobrou volbou. Když k němu navíc zvolíte správnou přílohu, je báječný oběd na světě. Zapomeňte však tentokrát na klasiku, jakou je bramborová kaše a vyzkoušejte mrkvové pyré, které jistě zachutná celé rodině.

Přečtěte si také

12 triků do kuchyně: Ušetří vám čas i peníze a usnadní práci
12 triků do kuchyně: Ušetří vám čas i peníze a usnadní práci

Suroviny

  • kuřecí prsa
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř
  • olej
  • máslo
  • 400 g mrkve
  • 50 g zázvoru
  • 1 menší cibule
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany (33 %)
  • petrželka na ozdobu

Kupte zázvor za lepší cenu

Postup přípravy

Maso

  1. Na oleji z obou stran zatáhneme osolená a opepřená kuřecí prsa. Přidáme na pánev také česnek a tymián.
  2. Potom je upečeme na 180 °C po dobu 14 minut.

Pyré

  1. Na másle lehce osmahneme zázvor, cibuli a přidáme nakrájenou mrkev. Osolíme a opepříme.
  2. Přilijeme vývar a smetanu.
  3. Vše rozmixujeme.
Zapomeňte na bramborovou kaši, připravte mrkvové pyré. Kupi

Naservírujeme a polijeme výpekem.

Dobrou chuť!

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz