Hurá ke kadeřnici! Víte, jak často stříhat konečky, když máte dlouhé vlasy, a proč?

Kadeřnice stříhá zákaznici vlasy Canva

Když pomineme pauzu, kterou si vyžádala pandemie, víte, jaká je doporučená frekvence návštěv u kadeřníka? Závisí na několika faktorech, mezi než patří například kvalita a délka vlasů.

Přečtěte si také

Na co všechno se dá použít kávový lógr v domácnosti a na zahradě?

Neexistuje obecně platné doporučení

Každých 6 týdnů –⁠ tak zní nejčastější názory na to, jak často bychom se měli chodit stříhat. Nedá se však říct, že to tak platí pro všechny. U těch, co mají krátký účes, je nutná kratší frekvence.

Zastřihávání konečků je základ

Konečky jsou namáhané, citlivé, a navíc i oslabené. Pokud vám na vlasech záleží, častější návštěva kadeřníka vám pomůže. Vaše vlasy budou zdravější, kvalitnější a jistě i krásnější, protože budou samozřejmě upravenější. Konečky byste si měli nechat zastřihnout o to častěji, pokud máte vlasy jemné a náchylnější na lámání.

Co se bude dít, když konečky nebudete stříhat? Roztřepení se bude šířit po délce vlasu. Čím méně péče budete svým vlasům dávat, tím křehčí se stanou.

Kadeřnice zkracuje konečky Canva

Co účes, to doporučení

  • Pokud máte přírodní barvu vlasů a nejsou suché nebo jemné, mělo by vám stačit navštívit kadeřníka zhruba 1× za 6 až 8 týdnů.
  • V případě, že si vlasy barvíte, samozřejmě musíte ke kadeřníkovi častěji. Vlasy totiž odrůstají a přírodní barva se chce opět ukázat. Odrostlé části vlasů byste si měli barvit zhruba každých 5 týdnů.

Jak předcházet třepení konečků?

Existují cesty k méně roztřepeným konečkům. Základem je, že se vlasům musíte věnovat – a to denně. Nejčastějším důvodem třepení konečků je nedostatek hydratace, proto po umytí vlasů používejte kondicionér. Dalším tipem je, že upravíte svůj účes. Pokud budete nosit drdol nebo culík, vlasy nebudou tak suché a tím pádem tak náchylné na roztřepené konečky.

V neposlední řadě byste měli myslet také na to, že všeho moc škodí. Když si budete denně žehlit vlasy, rozhodně jim neprospějete. Při sušení vlasů nepoužívejte nejvyšší teplotu fénu, protože i to jim může škodit.

Zvládnete to i doma

Pokud se vám nechce ke kadeřnici, můžete si konečky přistřihnout i doma. V takovém případě se držte následujících doporučení:

  • Používejte nůžky na stříhání vlasů.
  • Pro snížení rizika špatného střižení vlasů držte nůžky k vlasům ne kolmo, ale lehce našikmo.
  • Stříhejte půl centimetru nad roztřepeným konečkem. Pokud je někde vlas delší, ustřihněte ho více pro udržení stejné délky.
  • Před stříháním si umyjte vlasy, vyfoukejte je a nastylujte si účes tak, jak jej budete nosit.

Kadeřnictví hlásí: „Otevřeno!“

V pondělí 3. května se po několika měsících otevřela kadeřnictví. Dá se očekávat, že je zákazníci – ti, kteří se v mezidobí neostříhali sami doma – vezmou útokem.

Abyste se po dlouhé době dostali do kadeřnictví, musíte:

  • Předložit negativní test. Může být z odběrového místa, ale postačí také potvrzení od zaměstnavatele, že jste byli testováni v uplynulých 72 hodinách s negativním výsledkem.
  • Před začátkem služby podstoupit antigenní test přímo v salonu.
  • Školáci a studenti doloží čestné prohlášení (nezletilí od zákonného zástupce), že test absolvovali ve škole max. před 72 hodinami.

Chystáte se do kadeřnictví, nebo jste si zvykli péči o vlasy obstarávat vlastními silami?