Chcete si pochutnat na nadýchaných a jemných lívancích? Pak si vyhraďte 30 minut času. Příprava japonských „souffle“ lívanců není zadarmo, ale námaha stojí za to! Tyto lívance budou nezvykle vláčné díky speciálnímu bílkovému těstu. Nepotřebujete na ně speciální formu, kterou používají v restauracích, postačí obyčejná pánev. Poradíme vám, jak na to.
V originále souffle pancakes, jiggly pancakes, fluffy pancakes nebo jednoduše japanese pancakes. Nadýchané obláčkové lívance pochází z Japonska a jsou vláčné díky speciálnímu bílkovému těstu. V restauracích tyto lívance připravují ve speciálních formách, doma si ale vystačíte jen s obyčejnou pánví. Připraveni? Jdeme na to.
Přesnost a zase přesnost. Aby vám lívance vyšly na jedničku, nezapomeňte všechny ingredience pořádně odvážit.
Cuketa patří ke skvělým sezónním surovinám, ze kterých se dají vykouzlit dobroty doslova za pár minut. Jednou z nich mohou být tyto rychlé cuketové lívance, které si nejlépe vychutnáte ještě teplé, podávané s jogurtovým dipem.
Milujete lívance a chcete si připravit jejich zdravější variantu? Ochutnejte naše banánovo-ovesné lívance. Je to rychlovka – vše jen rozmixujete v mixéru a můžete smažit. A chutnají naprosto skvěle. Doporučujeme je zakápnout javorovým sirupem a doplnit třeba čerstvým ovocem, které máte zrovna po ruce.
Potřebné suroviny máte připravené a můžeme jít na věc! Čím začít? No přece přípravou vaječné melanže! Poradíme vám, jak na to.
Anna Kolásková
Anna Kolásková
A konečně se můžeme vrhnout na vlastní pečení lívanců na pánvi. Budeme péct na oleji. Na jednu pánev by se vám měly vejít dva větší lívance.
Tip: Na jednu pánev se ideálně vejdou 2 větší lívance. Těsto v receptu vystačí na 4 až 5 větších lívanců.
Anna Kolásková
A teď už kuchařce nezbývá nic jiného než se s výsledkem svého snažení pochlubit! Jak lívance správně servírovat, aby se na strávníky jen smály z talířů? Je důležité správně je nazdobit. Co na ně patří?
Anna Kolásková
Chcete mít vždy přehled o aktuálních akcích a slevách? Sledujte Kupi a ulovte si v akci třeba čerstvé jahody nebo borůvky na ozdobení souffle lívanců.
Zdroj: autorský recept Anna Kolásková