Třou se vám v létě stehna bolestivě o sebe? Začněte s jejich hubnutím už teď

Žena si měří stehno metrem Anetlanda / Shutterstock.com

Jedině žena se silnějšími stehny chápe utrpení, když se v létě třou stehna pod sukní. Vzít si na sebe šaty se ráno možná zdá jako skvělý nápad, jenže při chůzi o sebe budou stehna drhnout. Přichází nepříjemný pocit, který po čase přejde v ukrutnou bolest, až se ve finále mohou objevit i odřeniny. Co se dá se silnějšími stehny dělat a jak je zhubnout? A co když už letos hubnutí nestíháte?

Přečtěte si také

Obchod, kde vše stojí 29 korun, předvádí, co tu ještě nebylo. Je otevřený nonstop, sám se uklidí a zavolá vám pomoc

Existuje něco jako hubnutí stehen?

Ač by si to mnozí z nás přáli, nic takového jako hubnutí stehen, pravé paže či levého lýtka neexistuje. Nemůžete si jen tak říct, že chcete zhubnout tuk ze stehen. Nic takového jako lokální hubnutí nefunguje, lokální nabírání svalové hmoty nicméně ano.

K redukci tuku zkrátka dochází komplexně, tedy z celého těla, a nikoli z určité partie, kterou právě cvičíte. Proto je opravdu zbytečné hledat cviky na hubnutí stehen. Cvičením, respektive posilováním určité partie ji totiž nezhubnete, ale naopak na ní vytvoříte svalovou hmotu.

Zařaďte kardio a dbejte na správnou stravu

Pro hubnutí je potřeba kromě posilování zařadit také kardio cvičení – daný typ tréninku ovšem musíte mít rádi, jinak to pro vás bude čiré utrpení. Nabídka je široká – běh, rychlá chůze, kolo, kolečkové brusle apod.

V neposlední řadě byste také měli přehodnotit svůj jídelníček. Pokud byste totiž jen posilovali, může se stát, že vám poroste svalová hmota pod tukem a stehna pak budou vypadat opticky ještě větší, což může být v konečném důsledku velmi demotivující.

Nezanevřete na posilování

Svalová hmota je při snaze o zhubnutí velmi důležitá, díky ní se vám totiž bude hubnout snáze. Čím více svalové hmoty na těle budete mít, tím více kalorií budete pálit. A čím větší svalová partie je, tím více kalorií vydá.

Největšími svalovými skupinami na těle jsou přitom právě stehna, respektive kvadricepsy čili přední strana stehen, zadek a široký sval zádový. Právě proto ženy ve fitcentrech tolik „drtí“ zadek a stehna.

Žena venku posiluje nohy Shopping King Louie / Shutterstock.com

První pomoc proti odřeným stehnům

Že se vysoké teploty už pomalu blíží a vy přirozené zhubnutí stehen nestíháte? Zatímco budete na vysněné postavě pracovat, poradíme vám, jak akutně předejít řezavé bolesti mezi stehny, když si třeba už za pár týdnů oblečete slušivé šaty či sukni.

Produkty zabraňující bolestem ze tření stehen skutečně existují – řeč je o speciálních návlecích na stehna. V angličtině se jim říká chafing bands, v českých e-shopech je pak můžete najít pod různými pojmy, jako jsou například bandeletky, samodržící ochranné pásky na stehna, pásky proti odírání stehen, dámské podvazky apod.

Co když ale na sobě máte opravdu krátkou sukni, pod kterou by šly bandeletky vidět? I na tento konkrétní problém existuje přípravek – jmenuje se Body Glide hydratační balzám proti tření For Her a vypadá jako tuhý deodorant. Na 42 g přípravku si ovšem budete muset nachystat přes 470 Kč. Alternativou pak může být Antirub Move It – mazání na stehna a podňadří od Angry Beards (35 g za 179 Kč).

Žena si nanáší krém na stehna Velista production / Shutterstock.com

5 přípravků, které možná ukrývá váš domov

Pokud je vám líto vyhodit tolik peněz za jeden speciální produkt, vyzkoušejte některý z těchto tipů – uvidíte, co vám bude fungovat nejlépe.

  1. Tuhý deodorant. Běžný tuhý deodorant určený na podpaží nebude zřejmě fungovat tak dobře jako výše zmiňované výrobky, ovšem pořídíte jej za zlomek ceny. Kdykoli během dne si pak můžete stehna přetřít.
  2. Tekuté silonky. Silonky ve spreji koupíte v téměř každé obuvi. Jsou sice primárně určeny k jinému účelu, ale když jimi nastříkáte vnitřní část stehen, získáte příjemně hedvábný pocit jemnosti.
  3. Pudr na chodidla. Přestože je přípravek určen na chodidla, na stehna poslouží také dobře. Koupit se dá například v drogeriích dm pod privátní značkou Balea nebo od značky Alpa s názvem Pedik zásyp na nohy.
  4. Dětský pudr. Ani dětský pudr není určen přímo na stehna, avšak proti jejich odírání pomůže. Na podobném principu bude fungovat i solamyl či kukuřičný škrob.
  5. Dětský olejíček Aviril. Ano, klasický modrý olejíček, který známe z dětství. Dá se sehnat snad v každé drogerii.

Skvělé jsou také sukně s kraťásky, případně můžete použít kraťasy pod šaty, ale už nejspíš nebudete mít ten správný pocit svobody a volnosti. Podělíte se s námi o vaše tipy, jak odřeným stehnům předejít?

Zdroje: WEBMD, Healthline, Kupi.cz