4 recepty na luxusní horké smoothie, které zahřejí a dodají energii pro zimní sychravé dny

Různé druhy smoothie ve sklenicích Foxys Forest Manufacture / Shutterstock.com

Smoothie je plné energie a vitamínů, které v zimě potřebujete doplňovat ještě více než v létě. Určitě se ho tedy v chladných měsících nevzdávejte, ale vyzkoušejte jeho horké varianty. Připravili jsme pro vás recepty na 4 z nich. Vyberete si hřejivé ovoce, dýni s kořením nebo netradiční kávu? Záleží jen na vaší chuti.

Přečtěte si také

Jak vyrobit domácí čokoládová Kinder vajíčka s překvapením? Zvládnete to hravě s formou i bez ní

Jablečné smoothie

Pokud milujete vůni právě dopečeného štrúdlu, bude pro vás tato jablečná klasika ideální volbou. Příprava tohoto smoothie je navíc velmi jednoduchá a rychlá.

Budete potřebovat:

Postup:

Jablka zbavte jádřinců, loupat je nemusíte. Všechny přísady vložte do smoothie makeru a rozmixujte dohladka. Potom směs ochutnejte a doslaďte javorovým sirupem. Nakonec vložte znovu do mixéru, přilijte horkou vodu a promíchejte. Pak už stačí jen dozdobit, případně okořenit a můžete podávat.

Skočte si pro červená jablíčka v akci

Kupte se slevou Jablka Gala.

Porovnat slevy

Dýňové kořeněné smoothie

Chutnou a zdravou dýni si nemusíte vychutnávat jen na podzim. Jen pro změnu místo dýňového latté zkuste lahodné smoothie, které vás nabije energií i bez kofeinu. Příprava je sice náročnější, ale výsledek za to určitě stojí.

Budete potřebovat:

Postup:

Dýni rozkrojte na půl a odstraňte semínka. Vložte ji řeznou stranou do trouby předehřáté na 180 °C. Doporučujeme použít pečicí papír. Za zhruba 45 minut by měla dýně změknout. Pak ji vyjměte z trouby, nechte vychladnout a seškrábněte vzniklé pyré. To vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Zároveň v malém hrnci přiveďte k varu mléko. Potom teplotu stáhněte, přidejte koření a ještě krátce povařte. Nakonec doslaďte javorovým sirupem a hřejivý nápoj plný zajímavých chutí je na světě.

Smoothie ve sklenici a kolem namletá káva a banány Amguy / Shutterstock.com

Kávovo-banánové smoothie

A opět něco výhradně pro dospělé. Pokud kofein potřebujete, zkuste ho alespoň v zimních měsících doplnit zdravým ovocem a hřejivým kořením.

Budete potřebovat:

Postup:

V menším hrnečku přiveďte k varu mléko. Do smoothie makeru zatím přidejte banán, espresso, vanilku a skořici i javorový sirup. Všechno rozmixujte a zalijte horkým mlékem. Potom směs promixujte ještě jednou a nalijte ji do šálků. Hotový nápoj můžete ještě ozdobit vyšlehanou smetanou a kakaem nebo třeba nastrouhaným kokosem.

Pomerančové smoothie s medem

Při nachlazení či únavě vás postaví na nohy smoothie s pomerančem, mrkví, zázvorem a medem. A díky sladké chuti si ho s vámi rády dají i děti, které jinak ovoce odmítají.

Budete potřebovat:

Postup:

Pomeranč, mrkev a zázvor rozmixujte ve smoothie makeru na hustou kaši. Zalijte vroucí vodou a pak lehce promíchejte, aby se chutě krásně spojily. Nakonec slijte do hrníčku a nechte chvíli vychladnout. Až bude mít smoothie teplotu, při které se dá pít, přidejte ještě med a citron. Na zdraví!