Mrazák

Maso v mrazáku nevydrží věčně. Jak poznat, kdy už ho radši vyhodit? Zapisujte data
Rozmrazování masa: Když není čas nazbyt, kuchaři sázejí na vytvoření „tepelného mostu“
Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend? Dejte minci do mrazáku, předejdete tak problémům se závadným jídlem
Výpadek elektřiny? Některé potraviny jsou na vyhození už po dvou hodinách, v mrazáku stavte ‚iglú‘
Máte teplotu v ledničce nastavenou na 5 °C a výš? Urychlujete tím kažení potravin, ideální je mnohem nižší
Mrazák není stroj času. Jídlo se v něm kazí, i když to tak nevypadá, a většina Čechů v něm skladuje potraviny roky
Jak poznat už v obchodě, jestli je mražená zelenina kvalitní? Prohmatejte balíček prsty
Naučte se zamrazovat pečivo, aby zůstalo krásně křupavé. Před vložením do mrazáku ho zabalte do alobalu
Pusťte se do odmrazování mrazáku! S nánosy ledu rychle zatočí kombinace tepla a obyčejné domácí suroviny
Umíte správně rozmrazovat maso? Sepsali jsme chyby, které dělá většina z nás a riskuje tak zdraví
Které potraviny nikdy nedávat do mrazáku? Po rozmrazení z nich zbude nevábná břečka
Chcete se ochladit? Odmrazte mrazák, a to i ten samoodmrazovací! Rychlý trik s vodou vám pomůže
Seznam potravin, které do mrazáku nesmí: Bude z nich „břečka“ nebo naprosto zničíte jejich hodnotu
Ani v mrazáku nevydrží jídlo věčně. Pravidlo 1 roku by měl znát každý. Neplatí ale vždycky
Obchody nakupují máslo v zahraničí a před prodejem ho zamrazí, což zákazník nemá šanci zjistit. Výsledkem je nižší cena
Lednice je velký žrout energie: Režim úspory a další tipy, jak snížit její spotřebu
Které jídlo se dá snadno zamrazit, když jste ho navařili příliš, a jak na to?
Zbylo vám pár porcí od oběda? Víme, jak je správně zamrazit