Mrazák

Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend? Dejte minci do mrazáku, předejdete tak problémům se závadným jídlem
Výpadek elektřiny? Některé potraviny jsou na vyhození už po dvou hodinách, v mrazáku stavte ‚iglú‘
Máte teplotu v ledničce nastavenou na 5 °C a výš? Urychlujete tím kažení potravin, ideální je mnohem nižší
Mrazák není stroj času. Jídlo se v něm kazí, i když to tak nevypadá, a většina Čechů v něm skladuje potraviny roky
Ani v mrazáku maso nevydrží věčně. Jak poznat, kdy už ho radši vyhodit? Zapisujte data
Jak poznat už v obchodě, jestli je mražená zelenina kvalitní? Prohmatejte balíček prsty
Naučte se zamrazovat pečivo, aby zůstalo krásně křupavé. Před vložením do mrazáku ho zabalte do alobalu
Pusťte se do odmrazování mrazáku! S nánosy ledu rychle zatočí kombinace tepla a obyčejné domácí suroviny
Umíte správně rozmrazovat maso? Sepsali jsme chyby, které dělá většina z nás a riskuje tak zdraví
Které potraviny nikdy nedávat do mrazáku? Po rozmrazení z nich zbude nevábná břečka
Chcete se ochladit? Odmrazte mrazák, a to i ten samoodmrazovací! Rychlý trik s vodou vám pomůže
Seznam potravin, které do mrazáku nesmí: Bude z nich „břečka“ nebo naprosto zničíte jejich hodnotu
Ani v mrazáku nevydrží jídlo věčně. Pravidlo 1 roku by měl znát každý. Neplatí ale vždycky
Obchody nakupují máslo v zahraničí a před prodejem ho zamrazí, což zákazník nemá šanci zjistit. Výsledkem je nižší cena
Lednice je velký žrout energie: Režim úspory a další tipy, jak snížit její spotřebu
Které jídlo se dá snadno zamrazit, když jste ho navařili příliš, a jak na to?
Zbylo vám pár porcí od oběda? Víme, jak je správně zamrazit