Luštěniny

Mungo klíčky: Jedna z nejzdravějších potravin, která vás může i zabít
Levné, chutné a zdravé mungo fazole: Jak je naklíčit doma?
Jak připravit pučálku? Zdravou dobrotu uvaříte na sladko i na slano
Microgreens jsou hitem posledních let. Jak si je snadno vypěstovat a proč jsou tak superzdravé?
Postní období vybízí k odlehčení jídelníčku. Poradíme vám, co si odříct a čím si ho naopak zpestřit
Syrové fazole jsou jedovaté. Pravda, nebo nesmyslný mýtus?
Zelené fazolky zpestří letní jídelníček. Podporují trávení a jsou plné vitaminů
Tipy, jak zpracovat hrášek, abychom si na něm pochutnali i v zimě
Znáte guarovou gumu? Pomáhá snižovat cholesterol a je prospěšná při hubnutí
Potraviny, které vás v zimě spolehlivě zahřejí. Překvapivě mezi ně patří luštěniny nebo plísňový sýr
Jezte mungo klíčky, jsou plné vitamínů! 2 jednoduché způsoby, jak naklíčit mungo fazole
Co je to exotický tamarind? Indická luštěnina chutnající po švestkách
Recepty z rýže a luštěnin na každý den
Vyzkoušejte běžné i ty méně tradiční recepty z luštěnin, které budou chutnat celé rodině
Luštěninové těstoviny mají více bílkovin a méně sacharidů. Ale pozor, ať nenaletíte na reklamní trik
Jaké jsou druhy čočky? Jak se správně vaří černá, hnědá, červená, žlutá nebo zelená luštěnina?
Mýty o vejcích, kterým (možná) věříte. Proč není zdravé je jíst s luštěninami?
Trápí vás nafouklé břicho? Víme, proč se to děje
Fazole v polévce i hlavním chodu. 3 recepty, které zvládne každý
Jak správně uvařit čočku? Vděčná pochoutka, kterou nepohrdnou ani gurmáni