Fermentace

Tradiční polský recept, který se dědí: Zalewajka, poctivá polévka z kvásku, brambor a uzené klobásy
V zimě jako když najde! Naložte si řepu, cibulku a mrkev, zůstanou křupavé a plné vitamínů
Kefír, podmáslí i acidofilní mléko jsou elixír pro střeva. Liší se ale složením i doporučeným využitím
Proč je fermentovaná ovesná kaše lepší než ta obyčejná? Snídaňový zázrak, díky kterému se budete cítit skvěle
Vzít v obchodě kefír, podmáslí, nebo acidofilní mléko? Jak se liší ve složení, účincích i ceně?
Kvašená zelenina nakopne imunitu i trávení. Na přípravu vám postačí sklenice
Kompostovat se dá snadno i v bytě! Jde to i bez zápachu a nevítaného hmyzu
Potraviny, které jíte mohou spouštět bolesti hlavy a migrény. Těm s tyraminem se radši vyhněte
Chcete přečkat zimu bez nemocí? Začněte imunitu posilovat už teď. Musíte udělat víc, než jen doplnit Céčko
Které jídlo je nejsmradlavější na světě? Švédské fermentované sledě jen tak něco nepřekoná
Fermentovaný poklad pro celé tělo: Vodní kefír
5 důvodů, proč vyzkoušet kombuchu. Nápoj, který popíjely už naše babičky, pomůže s trávením i hubnutím
Jak uchovat zeleninu na zimu: usušte ji, zamrazte nebo zavařte. Pomůže i kvašení či naložení do oleje
Recept na domácí kimchi: Neodolatelnou fermentovanou zeleninu, která vás postaví na nohy
Světem se šíří trendy plíseň a kuchaři i gurmáni ji milují! Plesnivá rýže stojí za ochutnání
Zelná šťáva je lékem i vitamínovou bombou. Jak si ji vyrobit čerstvou i fermentovanou?
Kefír – zázračný elixír zdraví. Na co je dobrý a co z něj připravit?
Objevte kouzlo kombuchy a vychutnejte si jedinečný a zdravý nápoj
Zázrak jménem umeocet! Co to je a jak ho používat?
Šťáva z kysaného zelí. Osvědčený lék, nebo trend?