3 recepty z pikantní klobásy, které stojí za to vyzkoušet

Klobásy výrazné chuti nepatří jen do teplé kuchyně, vás i vaše hosty potěší také u sklenky vína Canva

Máte rádi chorizo nebo jinou pikantní klobásu? Možná právě proto vám přijde vhod některý z našich neotřelých receptů, jak tuto lahůdku využít. Vyzkoušejte dušené fazole s klobásou, španělskou tortillu nebo teplý salát se sladkými bramborami. Čím provoníte kuchyň?

Přečtěte si také

Brambůrky Pringles v novém obalu: Za změnu může třídění odpadu
Brambůrky Pringles v novém obalu: Za změnu může třídění odpadu

Dušené fazole s klobáskou chorizo

Je čas na lahodné dušené fazole, jejichž příprava je jednoduchá a poměrně rychlá. Za pár okamžiků tak vznikne pokrm, jehož příprava vás mile překvapí. Inspirujte se videem a pusťte se do snadného vaření! Na nákupní seznam přidejte: 

  • 450 g sterilovaných rajčat
  • 400 g sterilovaných fazolí
  • 2 klobásky chorizo
  • 350 ml vývaru
  • 1 cibuli
  • 1 řapík celeru
  • 1 mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky
  • sůl a pepř

Na olivovém oleji opečte nakrájenou klobásku a dejte ji bokem. Do výpeku přidejte drobně nakrájený řapíkatý celer s mrkví. Přidejte sůl a pepř, cibuli a česnek a tuto základní směs opražte. Poté přidejte rajčata, fazole, chorizo, bylinky a vývar. Nechte probublávat 20 minut, poté můžete servírovat. Dobrou chuť!

Teplý barevný salát

Kdo říká, že saláty patří jen do studené kuchyně? Tato teplá varianta vás přesvědčí, že stojí za to si s nimi pohrát. Kombinuje totiž výraznou chuť sladkých brambor a šmrnc pikantní klobásky. Připravte si:

  • 2 sladké brambory (batáty)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetku římského kmínu
  • špetku nasekaného chilli
  • chorizo klobásu
  • 1 červenou papriku
  • čerstvý koriandr
  • 10 ml vinného octa
  • balsamico
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl a pepř

Začněte přípravou zálivky. Prošlehejte vinný ocet s pár kapkami balsamica, solí a pepřem, poté přišlehejte olej. Mezitím je čas rozpálit troubu na 180 stupňů. Nakrájené sladké brambory rozprostřete na plech. Nezapomeňte je předtím jemně promíchat s kořením a olejem. Pečte zhruba 30 minut. Zatímco se batáty pečou, můžete osmahnout chorizo. Poté klobásku přidejte k nakrájené paprice a bylinkám, promíchejte je s bramborami a zalijte zálivkou. Váš teplý salát je připraven.

Tip: Pikantní klobásky i nejrůznější druhy sýrů se hodí jako občerstvení k vínu a skvěle vypadají servírované na stylovém dřevěném prkénku.

Kam na chorizo v akci?

Pikantní klobásky i další uzeniny se hodí jako občerstvení k vínu Freepik

Španělská bramborová tortilla

Dobrota, která vás dokonale zasytí. Recept ze Španělska je opět jednoduchý na přípravu, pustíte se do něj? Potřebujete:

  • klobásu chorizo
  • 2 brambory
  • 1 cibuli
  • 5 vajec
  • petrželku
  • rostlinný olej
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Ve dvou nádobách rozehřejte olej. Do jednoho hrnce dejte smažit na plátky nakrájené brambory, do druhého cibuli. Restujte 10 minut, poté smíchejte dohromady. Přidejte nakrájené chorizo, bylinky a rozšlehaná vejce. Osolte, okořeňte dle chuti a směs přelijte na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Tortillu opatrně opečte z obou stran – a podávejte. Třeba s česnekovou majonézou.

Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!