Máte rádi chorizo nebo jinou pikantní klobásu? Možná právě proto vám přijde vhod některý z našich neotřelých receptů, jak tuto lahůdku využít. Vyzkoušejte dušené fazole s klobásou, španělskou tortillu nebo teplý salát se sladkými bramborami. Čím provoníte kuchyň?
Je čas na lahodné dušené fazole, jejichž příprava je jednoduchá a poměrně rychlá. Za pár okamžiků tak vznikne pokrm, jehož příprava vás mile překvapí. Inspirujte se videem a pusťte se do snadného vaření! Na nákupní seznam přidejte:
Na olivovém oleji opečte nakrájenou klobásku a dejte ji bokem. Do výpeku přidejte drobně nakrájený řapíkatý celer s mrkví. Přidejte sůl a pepř, cibuli a česnek a tuto základní směs opražte. Poté přidejte rajčata, fazole, chorizo, bylinky a vývar. Nechte probublávat 20 minut, poté můžete servírovat. Dobrou chuť!
Kdo říká, že saláty patří jen do studené kuchyně? Tato teplá varianta vás přesvědčí, že stojí za to si s nimi pohrát. Kombinuje totiž výraznou chuť sladkých brambor a šmrnc pikantní klobásky. Připravte si:
Začněte přípravou zálivky. Prošlehejte vinný ocet s pár kapkami balsamica, solí a pepřem, poté přišlehejte olej. Mezitím je čas rozpálit troubu na 180 stupňů. Nakrájené sladké brambory rozprostřete na plech. Nezapomeňte je předtím jemně promíchat s kořením a olejem. Pečte zhruba 30 minut. Zatímco se batáty pečou, můžete osmahnout chorizo. Poté klobásku přidejte k nakrájené paprice a bylinkám, promíchejte je s bramborami a zalijte zálivkou. Váš teplý salát je připraven.
Tip: Pikantní klobásky i nejrůznější druhy sýrů se hodí jako občerstvení k vínu a skvěle vypadají servírované na stylovém dřevěném prkénku.
Kupte se slevou Klobása Chorizo.
Dobrota, která vás dokonale zasytí. Recept ze Španělska je opět jednoduchý na přípravu, pustíte se do něj? Potřebujete:
Ve dvou nádobách rozehřejte olej. Do jednoho hrnce dejte smažit na plátky nakrájené brambory, do druhého cibuli. Restujte 10 minut, poté smíchejte dohromady. Přidejte nakrájené chorizo, bylinky a rozšlehaná vejce. Osolte, okořeňte dle chuti a směs přelijte na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Tortillu opatrně opečte z obou stran – a podávejte. Třeba s česnekovou majonézou.