Vymýšlet každý rok nějaké speciální a originální výslužky pro koledníky je bezpochyby náročné. Proto pro vás máme tip na levné a jednoduché pečené zajíčky ze sladkého kynutého těsta, do jejichž přípravy můžete zapojit i děti. A dozvíte se i něco málo z historie velikonočních zajíčků.
Co by to bylo za Velikonoce bez zajíčků! Možná vás to překvapí, ale tradice velikonočních zajíčků sahá až do keltských dob. Zajíček či králíček byl považován za obřadní zvířátko, které asistovalo keltské bohyni Ostaře, spojené s jarním obdobím a plodností.
Tento symbol probouzející se přírody a obnovy života se přenesl do germánské kultury, kde se stal nedílnou součástí oslav jara a Velikonoc. Podobně jako liška, se kterou je spojena tradice hledání preclíků.
Miramiska / Shutterstock.com
Dekorovat je můžete kokosem nebo moučkovým cukrem.
Upečte si letos odlehčeného velikonočního mrkvového beránka, díky kterému si nebudete muset hlídat svoji váhu. Máme pro vás skvělý recept, který neobsahuje cukr, naopak je plný šťavnaté mrkve, sušeného ovoce a křupavých vlašských ořechů.
Čas přípravy: 60 minut
Zdroje: irozhlas.cz, kupi.cz