Kouzelné nano houbičky: Zázrak pro úklid domácnosti

Kouzelné nano houbičky by neměly chybět v žádné domácnosti Iakov Filimonov / Canva.com

Chtěli byste si usnadnit uklízení? Máme pro vás tip na kouzelného pomocníka do domácnosti, se kterým bude jakákoliv špína doslova mizet pod rukama. Ušetří vám práci, čas, peníze a dokonce i životní prostředí, protože je zcela bez chemie. O jaký zázrak se tedy jedná?

Přečtěte si také

Hygienici hlásí v Česku další nebezpečnou kosmetiku. Doma ji můžete mít i vy!

Řeč je o nano houbičkách, které jsou vybaveny speciálním čisticím materiálem, díky kterému bez námahy odstraní nečistoty téměř ze všech povrchů. Kouzelné nano houbičky jsou výborné pro efektivní a ekologické čištění. Uvidíte, že jakmile je jednou použijete, už na ně nedáte nikdy dopustit.

Jak nano houbičky fungují?

Nano houba z melaminového materiálu je pro mnohé zázračný čisticí prostředek 21. století. Houbička je tvořena pouze pěnou a neobsahuje tedy žádný čisticí prostředek. Skládá se z malých a větších pórů, které dohromady vytváří jemný síťovaný povrch.

Díky svým vlastnostem si houbičky hravě poradí s nečistotami bez jakékoliv chemie – žádné čisticí prostředky by se s nimi ani neměly používat. Houbičku stačí potřít vodou a poté jemnými krouživými pohyby odstraní nečistoty z povrchu, který chceme vyčistit.

Nano houbička si poradí s nečistotami bez jakékoliv chemie Mariia Demchenko / Canva.com

Na co se kouzelná houbička hodí?

Nano houbička lehce odstraňuje odolné nečistoty z různých hladkých povrchů, jako jsou:

  • dlaždice
  • sklo
  • kůže
  • kov
  • porcelán
  • nerez
  • plast
  • parkety
  • dřevěný nábytek

Použít ji můžete například na vodní kámen (např. zaschlé kapky vody na skleněné zástěně v koupelně), šmouhy od bot na podlaze, znečištění od lihových fixů, mytí okenních rámů, vyčištění bot (látkové i kožené), zaschlé nečistoty na sporáku, v troubě i v mikrovlnné troubě či vybělení spár v koupelně. Rodiče malých dětí ji ocení především v případě pokreslené zdi, podlahy či nábytku, houbička totiž hravě odstraní pastelky, voskovky i fixy.

Nano houbičky mají opravdu všestranné využití. Hodí se na úklid celé domácnosti ale i zahradního nábytku nebo auta a motorky.

Nano houbičku využijete na úklid celé domácnosti, ale i zahradního nábytku, auta a motorky Canva.com

Kde nano houbičky sehnat?

Koupíte je zatím především v e-shopech na internetu. Například na www.drogeriezde.cz, kde jsou speciální nano melaminové čisticí houby – 10 ks ve velikosti 105 x 62 x 25 mm za 99 Kč. Pokud si rovnou chcete udělat zásobu, jděte na www.zasilkonos.cz, kde nabízejí balení 100 ks nano houbiček za 289 Kč.

Na e-shopu specializovaném přímo na tyto úklidové pomůcky www.nanohoubicky.cz je jejich cena o něco vyšší, jedná se však o kompresní houbičky s větší hustotou a delší výdrží. Za množství 10 ks zde zaplatíte 399 Kč.