Extrakt z grepových jadérek má pozoruhodné účinky. Znáte grepové kapky?

Grepy obsahují skrytý zázrak ve formě svých semen Canva

Dokonalé spojení hořké a sladké chuti najdete v extraktu z grepových semen, která se v hojném počtu schovávají pod slupkou citrusového ovoce zvaného grep. Napadlo by vás, že v sobě skrývají tolik síly, že jsou schopna v mnoha případech nahradit i antibiotické léky? Ne? Tak se pohodlně posaďte a vydejte se s námi na hořkou cestu se sladkým koncem.

Přečtěte si také

Vypere i vyčistí. 5 způsobů, jak v domácnosti využít Coca-Colu

Grep neboli grapefruit je nepříliš oblíbeným druhem ovoce, a to kvůli své hořké chuti a spoustě pecek. Ale právě ty jsou jeho největším bohatstvím. Účinky grepových pecek na naše zdraví jsou známy necelého půl století.

Tehdy si naprostou náhodou lékař, fyzik a vášnivý zahrádkář Jacob Harich všiml, že právě jadérka z grapefruitu na kompostu nehnijí a neplesniví. Zkoumáním těchto semínek objevil opravdový poklad, kterému bez nadsázky můžeme říkat přírodní antibiotikum.

Zázrak skrytý v dužině

Extrakt z jadérek je významným zdrojem bioflavonoidů a mnoha dalších látek, jejichž spojení má silný protiplísňový a antivirový účinek. Bioflavonoidy mají pro naše zdraví velký význam – pomohou tělu zlepšit trávení, očistit jej od škodlivých látek a bakterií a posílit imunitu. Jsou také skvělým pomocníkem v boji proti nachlazení, infekcím a zápalům.

Je až k nevíře, jak úžasné vlastnosti tato semínka mají, a i přesto nejsou příliš známá. Pojďme si tedy představit již zmíněný extrakt a jeho silné antibakteriální vlastnosti. 

Zjistěte, kde jsou právě teď v akci

S čím dokáže extrakt z grepových semínek pomoci?

  • Zlepšuje trávení a celkové zdraví trávicí soustavy (nezdravý životní styl, nezdravé stravování, pálení žáhy, průjem, zácpa a nadýmání, bolest břicha).
  • Při gynekologických problémech – záněty, výtoky.
  • Zlepšuje kožní problémy (akné, ekzémy, plísně, bradavice, kvasinková onemocnění, lupy) – potřete postižená místa. Díky velkému množství vitamínu E pomáhá zvýšit tvorbu kolagenu, který udržuje naši pleť a kůži zdravější.
  • Má protirakovinné vlastnosti (účinně bojuje proti rakovinným buňkám).
  • S ústní hygienou (přidejte 5 kapek extraktu do šálku vody a vyplachujte).
  • Vyléčí i nosní sliznice (inhalovat, nakapat do zvlhčovače či přímo vypláchnout nosní sliznici).
Grepové kapky se vyrábějí z pecek grepu Canva

Budete překvapeni, jak silný účinek tyto kapky mají. Vnitřně je lze užívat na různé druhy nemocí, ale i preventivně pro posílení imunity. V dnešní době se objevuje stále více alergických reakcí na velké množství potravin. I v tomto případě můžete vyzkoušet sílu grepových kapek, dříve než sáhnete po lécích nebo se nedobrovolně vzdáte oblíbeného jídla.

Kapky jsou doporučovány jako podpůrný prostředek i při astmatu, Crohnově nemoci či při všech akutních virových i bakteriálních infekcích. Budou vám skvělým pomocníkem také při cestování, kdy se doporučují užívat preventivně. 

Co vše extrakt obsahuje?

  • Extrakt z jader a dužiny grapefruitu.
  • Vitamín C (silný antioxidant, zvyšuje vstřebávání železa, snižuje míru únavy a vyčerpání).
  • Komplex biologicky aktivních flavonoidů (pozitivně působí zejména na naše cévy).
Grepy obsahují skrytý zázrak ve formě svých semen Canva

Kde je tento hořkosladký zázrak k dostání?

Pod názvem Citrus paradisi je volně k dostání v lékárnách, prodejnách bylin a zdravé výživy. Cena není nijak vysoká, za 50 ml extraktu zaplatíte od 150 do 230 Kč. Ideální je koupit hned 2 balení, ať jej máte v případě potřeby nestále po ruce.

Užívejte ho preventivně, zejména v podzimním a zimním období, kdy je vaše zdraví ve větším ohrožení. A oceníte jej také, pokud máte doma děti školou či školkou povinné – extrakt posílí jejich imunitu a vy budete mít skvělý pocit z toho, že jim dáváte to nejlepší. Zkrátka zdraví z přírody.