Vláčná čokoládová roláda s malinami chutná jako od francouzského cukráře. Přesto vám její příprava nezabere víc než hodinku a zvládne ji i začátečník. Nechte se unést kombinací hořké čokolády, šťavnatých malin a jemného krému, který pohladí po duši.
Malinovo-čokoládová roláda je sladký evergreen, který na stole nezklame nikdy. Můžete ji servírovat jako slavnostní dezert k narozeninám, na romantickou večeři nebo prostě jen jako nedělní rozmazlování. Spojení nadýchaného kakaového piškotu, svěžích malin a čokoládové náplně je nejen oku lahodící, ale hlavně chuťově dokonale vyvážené. Bonus? Vypadá efektně, ale připravuje se překvapivě snadno.
Maliny nejsou jen ozdobou, jsou plné vitamínu C, antioxidantů a navíc přirozeně podporují trávení. Sezóna čerstvých malin začíná v červnu a trvá až do srpna, takže letní dezerty si přímo říkají o jejich použití. Když nejsou po ruce čerstvé, můžete sáhnout po mražených, jen je před použitím nechte důkladně okapat. Fun fact: Maliny mají tak výraznou chuť, že i malý počet kusů dodá dezertu šmrnc a příjemnou kyselkavost.
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 60 minut
Pokud nevíte co s bohatou úrodou malin, připravte si z nich osvěžující malinových cheesecake do skleničky. Zamiluje si jej celá rodina. Je snadný na přípravu a můžete jej připravit i úplně bez cukru. S tímto svěžím dezertem zabodujete v horkých letních dnech i u návštěvy.
Pokud nemáte čerstvé maliny, dejte mražené do cedníku a nechte je povolit při pokojové teplotě, vodu z nich pak jemně odsajte ubrouskem, aby nerozmočily krém. Čokoládu používejte kvalitní, ideálně nad 60 % kakaa, třeba z řady na vaření.
A ještě jeden trik, který se mi při přípravě osvědčil: Pokud chcete roládu extra měkoučkou, před podáváním ji můžete lehce pokapat malinovým likérem nebo přidat do krému pár kapek malinové šťávy pro intenzivnější chuť. Ať už ji připravujete pro rodinu, nebo hosty, tahle roláda bude vždy trefou do černého.
Zdroj: Sophia Michalčíková, Kupi.cz, NZIP