Milujete kávové trendy a rádi zkoušíte oblíbený nápoj stokrát jinak? Pak by vám neměly uniknout ani nejnovější (virální) hity. Pochutnají si na nich milovníci teplých mléčných káv i vychlazených alternativ. Jak si připravit Red Velvet latte s červenou řepou, espresso s kokosovou vodou nebo pistáciovou „dubajskou“ kávu?
Sametový, červeno-bílý dort Red Velvet je skvělým důkazem, že červená řepa může obměkčit i její zaryté odpůrce. A stejně lahodně funguje spojení s mlékem a kávou, které se ikonickým dezertem inspirovalo.
Recept
Na jednu porci budete potřebovat:
Postup:
Oblíbili jste si osvěžující espresso s tonikem? Nebo vás naopak tato studená varianta už nudí? Pak vás možná zaujme aktuální hit. Místo limonády se letos do kávy lije vychlazená kokosová voda. Kombinace je stejně osvěžující a lahodná, navíc zaujme příjemně nasládlou chutí, která je jemnější a čerstvější než u hutného kokosového mléka.
Recept
Něco navíc: Kokosová voda je výborným hydratačním nápojem. Obsahuje spoustu elektrolytů, minerálů a antioxidantů. Ve spojení s kávou je ideálním zdrojem energie po fyzicky náročných aktivitách, v horkých jarních a letních dnech nebo kdykoliv potřebujete nakopnout a osvěžit, ale nemáte chuť na horký šálek.
K dostání bývá v drogeriích, ve zdravých výživách a prodejnách s fitness doplňky i v některých větších supermarketech (včetně online) a hypermarketech. Na rozdíl od bílého a hutného kokosového mléka či smetany se neprodává v plechovkách, ale v lahvích nebo v nápojových kartonech.
Hledejte například značky Pfanner, HealthyCo, Goya, Aqua Verde, Wild & Coco, dmBio a během tematických letákových týdnů některých řetězců také značky Vitasia nebo K-Asia.
V poslední době „dubajského šílenství“ nesmí na seznamu trendy kávových nápojů chybět ani sladká pistáciová varianta. Připravit ji lze na studený i teplý způsob, ingredience jsou v tomto případě stejné.
Budete potřebovat: šálek espressa či filtrované kávy, mléko (ideálně plnotučné) nebo rostlinnou alternativu, pistáciové máslo a pistáciový sirup (klidně jen jedno z toho) a čokoládový topping.
Recept
Tip k přípravě: Pokud by se vám zdál recept příliš sladký, pak použijte pouze čisté mléko a pistáciový sirup nebo krém dejte v přiměřeném množství jen na dno/stěny sklenice. Můžete vynechat i čokoládový topping a nápoj například dozdobit hoblinkami vysokoprocentní hořké čokolády nebo drcenými pistáciemi.
Zdroje: Kupi.cz