To nejlepší z naší přírody! Tak zní název jedinečného projektu, který připravila Českomoravská myslivecká jednota ve spolupráci s nositeli prestižních potravinářských ocenění Klasa, Regionální potravina a Bio potravina. A nejde jen o výtečná jídla, ale i o starostlivou péči o naši přírodu.
Českomoravská myslivecká jednota slaví 100. výročí svého vzniku a toto jubileum chce ozdobit realizací společensky velmi prospěšného projektu To nejlepší z naší přírody. Cílem je motivovat naši veřejnost k preferenci tuzemských kvalitních potravin a zvěřiny, aby se tak na naše stoly dostávaly chutné a výživné pokrmy připravené z čerstvých surovin, které jsou zárukou jejich kvality.
Oceněné Regionální potraviny splňují ty nejpřísnější evropské i národní požadavky na kvalitu potravin. Národní značku Klasa uděluje ministr zemědělství mimořádně kvalitním potravinám a zemědělským výrobkům. Zvěřina je méně tučná, bez antibiotik a jiných léčiv, s vitamíny, minerálními látkami a přírodním zdrojem konjugované liniové kyseliny (CLA), která přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu.
Projektem zároveň vrchovatě prostupuje starostlivá péče o životní prostředí. Zahraniční potraviny musí často trávit dlouhý čas na cestách a doprava ze vzdálených míst naše životní prostředí velmi zatěžuje. Součástí projektu je také podpora zemědělců, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností. A myslivci s nimi svou starostlivou péčí o zvěř, přírodu a tradice drží krok.
V rámci projektu probíhají na různých akcích kuchařské show zvěřinových receptů pod taktovkou známých šéfkuchařů Jaroslava a Pavla Sapíkových.
Více najdete na www.cmmj.cz, www.akademiekvality.cz, www.prozverinu.cz.
A zde je závdavek ze zvěřinové minikuchařky, kterou můžete na akcích získat.
Ingredience:
Postup: